Good and bad

Njuter av en hemmadag, tänker inte på att huset är sjukt snuskigt efter vårt plattprojekt och behöver städas å det grövsta och förtränger även det faktum att jag från och med imorse är själv med barnen till söndag kväll eftersom Barnafadern jobbar extra och sen drar direkt på scouthajk med Stor. Men men. Jag ska bara städa, jobba hemma, jobba på kontoret, hämta nya bilen, underhålla kids och hålla dem vid liv och så. Ingen big deal!

Bra sak:

Bestämde mig ju för att träningsgegga och återerövra morgonträningen. Och det har jag gjort! Får väldigt mycket draghjälp av ljuset och nu har det dessutom varit sommarväder. I måndags var jag ute i skogen och på utegymmet mellan 05 och 06 och njöt varje sekund! I tisdags gick jag upp 4.45 för att hinna ett kort pass innan tidig avfärd mot kurs. Fortsätter så här ett tag och funderar på något kort strukturerat upplägg innan det är dags för sommargeggande. Får se vad jag kan åstadkomma, känns som lite genrep inför höstens styrkefokus!

Dum sak:

Något himla slags inflammationsskov har flammat upp i kroppen och jag har väldigt ont i handleder, fingrar och fotleder. Ryggen också, som vanligt, men det brukar ge sig när jag värmer upp. Fotlederna funkar att gå på om jag tar det lugnt i början men löpning, som jag hade tänkt mig imorse, känns inte okej. Händerna är värst. Svårt att skriva på tangentbordet (halvbra med tanke på mitt yrke), mycket svårt att greppa (dagens planerade kettlebellpass utgår helt) och värkvärkvärk. Inte ens som höggravid har jag varit särskilt svullen men nu får jag inte på mig mina ringar ens halvvägs. Ska fundera på vad jag kan träna som inte kräver någon form av greppstyrka, belastning av handleder eller för mycket tyngd på fotlederna. Oh well. Det går över.

Pollenallergi. Typiskt onödig grej. Men går också över.

Nu ska jag knarka lite. Ögondroppar, nässpray och något smärtstillande så att jag kan skriva många texter. Lite kaffe också kanske. Och choklad? Bra droger!

Måndagspasset i fågelkvittrig morgonskog!

 

6 reaktioner på ”Good and bad

    • Pöss pöss!! Kanske inte konstigt, men ändå ovanligt – de senaste fem åren har jag haft kanske fyra skov? Har iofs mått lite sämre igen sedan Greta föddes men tänker ändå på mig själv som frisk 🙂

  1. Inflammation är typiskt dålig sak. Borde faktiskt förbjudas enligt min mening. Fick ett skov för tre veckor sedan och har nog aldrig haft så ont i fotlederna som jag hade då. Det brukar vara fingrar och tår som är värst på mig. Men denna gången gick det över på bara en dryg vecka. Håller tummarna för att ditt skov ger sig lika fort.

    • Ja, hoppas det! Har haft rätt korta skov förr med, de kommer så oerhört sällan numera att jag inte ens tänker på det i vanliga fall. Fotlederna har dock varit jobbigt ända sedan liten föddes. Tårna är speciella, får så sjukt ont i mina stortår emellanåt! Så himla knäppt. Fingrar och handleder är där det började för mig (när jag var 4) men de senaste åren har jag inte haft mycket problem. Handlederna emellanåt (jag skyller det faktum att jag inte kan göra armhävningar på att jag med jämna mellanrum inte kan belasta händerna ;-)) men så här ont i fingrarna och liksom i handryggen kan jag inte påminna mig om att jag någonsin haft. Mår illa av smärtan. Och det går ju liksom inte att INTE använda händerna. Bara att köra på liksom.

  2. Kanske lite yinyoga med yogobe kan funka? Hade nog suttit fint efter helgens äventyr med stenarna. Har själv testat ett par gånger och ÄLSKAR det! Trodde aldrig jag skulle gilla det:)

    • Älskar också yin yoga och tack för påminnelsen, ska se till att få mig en stunds avkoppling (eller smått plågsam avkoppling kanske man ska kalla det!) i helgen. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.