Aktiva maj

Har stängt dörren om Post Baby Shape Up och blickar framåt vad gäller träningen. Har ju sedan länge bestämt att detta ska bli mitt starkaste år och det blir inte särskilt svårt – jag har redan persat i marklyft och bänkpress. Men något slags styrkefokus har jag i bakhuvudet och då med de klassiska styrkelyften i fokus: Knäböj, marklyft, bänkpress, militärpress. 

Jag hade nästan bestämt mig för att hoppa på Starting Strength igen i en kort period fram till sommaren. Bara för att känna lite på det innan semesterns gegg-period drar igång. Från hösten kan jag sedan fokusera med mer kontinuitet. Sedan började Betty prata om Wendler 5/3/1-metoden vilket låter väldigt intressant. Läste på lite och hamnade på Styrkelabbets minimalistiska upplägg som är 5/3/1-inspirerat men lite flexiblare. Vädrade min beslutsångest på Facebook och blev där tipsad om Candito 6-week vilket ledde mig till en mastig, och intressant beskrivning som också låter väldigt lockande. 

Givetvis övertänker jag detta. Det är väl egentligen bara att gå till gymmet och lyfta saker, på min nivå. Men jag tycker det är så roligt med konkreta upplägg och vill förstås få ut mesta möjliga av min träning! 

Så. Jag har valt – ingenting. Det gick upp för mig att just nu är prioriteringen lite annan. Jag har harvat på under några veckor (månader) med att försöka få till träningen överhuvudtaget och det har varit en kamp. Det har blivit en stressfaktor istället för min favoritsysselsättning. Så istället för att gå in i ett upplägg där jag kräver ett visst antal gymbesök av min kropp och något överbelastade hjärna ska jag istället fokusera på aktivitet och enkelhet. 

Med andra ord: gegga. 

Framförallt vill jag återerövra min morgonträning. Jag saknar den! Vill ha den i mitt liv! Då får minsta motståndets lag gälla. Kommer jag upp och gör tjugo minuters aktiveringsövningar på vardagsrumsgolvet så är det fine. Går jag förbi utegymmet och skuttar upp på saker så är det fine. Vill jag åka till gymmet och lyfta skivstång är det fine. 

Och sen, när träningen flyter på och jag är en sån där morgonpigg tränare igen (Om en vecka? Om tio veckor? Spelar roll!) så kan jag börja nosa på upplägg som gör mig Pippi-stark. 

Bra tänkt va!

Gegg-glad. Gegglad.

2 reaktioner på ”Aktiva maj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.