Nu är det slut – Post Baby Shape Up år 2!

April 2015 – april 2016. Nu räcker det faktiskt!

Jag har bestämt att jag officiellt är färdig (i dubbel bemärkelse) med det här påstbäjbiandet. Och som vanligt när man ser tillbaka på en period så känns det ”men, vad fort det gick ändå!”. Så frustrerad jag var förra sommaren och körde på lite för hårt med (långsam) löpning och (modifierad) Holmen-crossfit tre-fyra månader (!!) efter förlossning. I efterhand känns det helt uppåt väggarna. Samtidigt – när man väl får tillbaka sin kropp (och slipper må illa!) så är det svårt att skynda långsamt.

wpid-20150319_051933.jpg
Några dagar innan förlossning

Men nu. Nu är Liten bara ett år och jag känner mig (minst!) lika stark som innan, kan utan tvekan ge mig ut och dra av ett gäng backintervaller och har på mig det mesta i min gamla vanliga garderob. Men några nya tillskott för att det verkligen ska vara bekvämt…

Mitt första Post Baby Shape Up-projekt startade för drygt fem år sedan och resulterade bland annat i den här bloggen. Då var jag total träningsnovis, hade coach-hjälp större delen av tiden och fokus var helt och hållet på viktminskning. Träningen var ett måste – för att jag visste att jag behövde det för en hållbar livsstil. Mot slutet av det året började dock ”måste” förändras till ”vill” och där har jag förblivit.

Ingången i detta andra post baby-år var därför väldigt annorlunda. Jo, visst hade jag ytterligare en stillaliggande graviditet med Hyperemesis Gravidarum. Visst hade jag en rejäl mängd kilon att ta tag i efteråt. Men att få komma igång med träningen igen var högre prioriterat än viktminskning. Och kunskapen fanns där. Och muskelminnet. Och kanske till viss del formen, om än avsomnad och inbäddad. Jag var liksom nöjd med min kropp på ett helt annat sätt, även när den var tyngre än nu.

wpid-20150827_091542.jpg
Augusti 2015

Nu på sistone har jag dock märkt att det senaste årets fokus på våg, klädstorlekar och kalorier har väckt lite gamla spöken till liv. Därför stänger jag det här kapitlet och fokuserar framåt på en hållbar vardag och ett balanserat liv.

Jag är så tacksam för min inneboende träningsglädje! Storleken på träningskläder är alltid underordnad den. Samtidigt trivs jag med att känna igen personen i spegeln igen, det sticker jag inte under stol med!

Några av er tycker det här med siffror är intressant, ni som inte gör det kan sluta läsa nu!

Hela mitt vuxna liv har varit en viktresa – mer uppåt än nedåt. Innan första graviditeten 2005 vägde jag 80 kg och gick upp till 90 kg. Innan jag blev gravid med mitt andra barn vägde jag 85 kg och gick upp till 94 kg. Mitt första Post Baby-år (2011) började på cirka 90 kg och slutade på cirka 70. Däromkring låg jag tills jag blev gravid igen med tredje barnet 2014. utgångsvikten inför senaste graviditeten var alltså 70 kg. Jag gick upp till 93 kg och när jag i juli förra året började hålla lite mer noggrann koll på vikten så vägde jag 87 kg (då var Liten alltså fyra månader). Idag väger jag cirka 74 kg. Jag är 175 cm lång, stark, trebarnsmamma, 37ochetthalvt, cool och allmänt full of myself!

17 reaktioner på ”Nu är det slut – Post Baby Shape Up år 2!

  1. Håller också med om sista meningen! Visst är det härligt när träningen handlar om att man vill och inte om måste!😊

  2. Bäst!!
    Och så sjukt underbart när ”måste” blir ”vill”. Det är verkligen någonting att vara tacksam för, det är jag typ dagligen, tacksam för att jag vill träna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.