Fri-dag

Oj vilken vecka, jag har jobbat fyra dagar i sträck!! Lätt chockad över hur snabbt det gått och hur jobbigt det var – behöver nog vänja mig vid tanken på att livet som föräldraledig närmar sig sitt slut (efter sommaren) och att det är fullt normalt att jobba fyra dagar i sträck. Eller fem som vissa supermänniskor gör…

I min hjärna snurrar så mycket efter den här veckan, här kommer ett axplock:

En förändrad tidplan gör strukturfascisten i mig sjukt grinig MEN jag inser att det är en life saver. Vet inte hur jag skulle hunnit allt annars och nu har jag tillräckligt med tid. Ändå skönt att det inte var mitt ”fel” att tidplanen ändrats, då hade jag legat sömnlös över det…

Jag höll en presentation i EN timme häromdagen och kunde knappt forma fullständiga meningar efter det. HUR är egentligen lärare och andra som står och pratar hela dagarna funtade? Ni måste vara skapta på något helt annat sätt.

Kurs. Samma sak. HUR orkar folk vara studenter? En dag på kurs och jag vill åka på tystnadsretreat i två veckor och smälta all information. Kanske finns en förklaring till att jag inte har någon formell utbildning…

Kost. Som jag nojat denna veckan. Och vet ni – när jag inser att jag hamnat i ett läge där mat ger mig ångestkänningar då bryter jag helt. Been there, done that, got out of it. Ingenting är värt det. Ångestkänningar löser jag dessutom bäst på ett sätt – genom att äta. Så det blir en ytterst negativ cirkel som var mitt liv under allt för många år. No more! Mat är mat. Och jag har nya jeans som passar nu. Bra så. Nu är det balans som gäller. Återkommer om detta.

Jag är trött. Och stressad. Men tack vare nämnda tidsplansändring ser jag inte längre tiden fram till semestern som en enda stor stressboll. Så nu ska jag tänka på hur jag vill ha det med träningen framöver och hur jag ska re-claima mina morgonbooster.

Men först. En hemmafredag där jag hittills fått iväg Stor till skolan, planerat veckans mat och storhandlat den. Tajmat Litens förmiddagslur helt perfekt. Underhållit Mellan med play-doy medan jag kört ett skypemöte med kollegor. Nu återstår lunch på rester, veckostädningen av nedervåningen och lite tvätt. En fri fredag ändå!

4 reaktioner på ”Fri-dag

  1. Som lärare så kan jag säga att man vänjer sig vid att prata inför elever (i mitt fall mellan- och högstadiet). MYCKET läskigare inför kollegor och chefer! Sen tror jag också att de flesta lärare har en liten teaterapa i sig, åtminstone jag, vilket underlättar 😉

  2. Livet är en ständig kamp. Man kämpar med att hålla kursen och så plötsligt inser man att man är ute och seglar. Starkt att ta tag i saker omvärdera och lägga ny kurs. Jag behöver också smälta intryck och lägga mig under en sten då och då.
    Och apropå föräldraledighet. Jag har laddat för att börja jobba efter sommaren men kommer att vara hemma till årsskiftet. Jag ser det med blandade känslor men självklart är det en fantastisk lyx. Tänk om jag glömmer hur man jobbar … !!!

    • Så är det, gäller att hålla hårt i styrpinnen eller ratten eller vad man nu har och kolla kompassen ofta!
      Klart du inte glömmer. Njut av föräldraledigheten! Jag njuter mer av den när jag får jobba OCKSÅ, det är lyx för mig. Glad att vi har den möjligheten! Är dock osäker på hösten. ”Alla” säger att det är dumt att jobba deltid eftersom man ändå gör samma jobb fast för mindre pengar (vilket är sant, jag sköter nog mitt heltidsjobb nu på 3 – 3,5 dagar i veckan, sjukt effektiv!) samtidigt så ORKAR jag inte åka till jobbet varje dag och sitta där mellan 8-17 varje dag (kanske för att jag är så där sjukt effektiv och då skulle jobba typ 130% istället). Kan jag säga till chefen att jag vill jobba typ 85% men ha 100% lön tro? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.