En helg i Facebook-statusar


Det blir sällan som man tänkt sig. I fredags, efter avslutad städning, åkte jag och barnen till flyktingboendet för att hänga lite. Vi fick med oss två små vänner därifrån eftersom deras föräldrar var på väg med ambulans till sjukhuset. Vi fredagsmyste med kyckling och ris, ostbågar och Frost och sen somnade alla till slut i Mellans rum. Jag sjöng alla godnattvisor jag kan minst fyra gånger men när de väl kommit till ro, storasyster med armarna om lillebror, så sov de gott hela natten. På lördagen återbördades barnen till sin far och igår kom en nyopererad mamma hem också. Tack o lov för det!

Lördagen tillbringades i totalt kaos som dock blev ordning till slut. Finns det någon som har ett bra Life Hack när det gäller barnkläder?! Just nu så har vi lådor på vinden med skor, ytterplagg och vanliga kläder i allsköns storlekar och så plockar vi ner allt, tar fram allt som några barn vuxit i och plockar undan allt som de vuxit ur (förutom Litens urvuxna kläder, de går nu direkt ut till mindre släktingar och second hand – det blir inga fler bebisar här!). Det är en omständlig process men det blir ju bra, till slut. Påfyllt i vissa garderober och någorlunda ordning. Tills det är dags igen, framåt hösten.

Samtidigt jobbade vi oss igenom ett försummat tvättberg och fick dessutom köra ett antal uppsättningar leriga vinterställ osv. Man har inte roligare än man gör sig osv osv. Jag gick och la mig vid 21 lördag kväll.

Igår morse gick jag upp och ut med Liten. Kände mig inte förkyld längre och fri från halsont. Tog en powerwalk för att testa kroppen och när jag kom hem igen, 08.30, sov alla fortfarande. Ovant! Tur att vi har Liten som vaknar tidigt så att vi inte sover bort halva dagen…

Vi åkte till stan beväpnade med listor på allt som inte fanns i garderober eller på vinden, framförallt ytterplagg och skor den här rundan. Några stressutbrott senare och många pengar fattigare kom vi hem med allt barnen behöver just nu. Det är vare sig lätt eller billigt att hålla dem varma och torra! Tacksam ändå, för att jag har barn att hålla varma och torra och för att vi faktiskt har råd att hålla dem varma och torra (och mätta, även om det kanske får bli havregrynsgröt och nudlar resten av månaden).

Det var delar av min helg det!

En reaktion på ”En helg i Facebook-statusar

  1. Meeen vilken fin människa du är. Älsk på dig!
    Jag kan inte säga att jag är aktiv i min hjälp. Skyller på att jag inte har tid med alla barnaktiviteter och heltidsarbete men däremot vågar jag alltid säga ifrån när jag tycker folk är svin. Vilket de är ganska ofta nuförtiden i Malmö 😯

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.