Aprilsill – min önskelista för vårmånad numero uno

Välkommen april! Idag aktar jag mig för alla skämt pga är så korkad att jag går på det mesta. Annars är idag en föräldraledig dag och på min lott står fredagsstädning och bestigning av Mount Tvätterest. I min hals bor ett ont och i min näsa pågår evakuering av snor så träning av hårdare slag går bort.

Mars har varit härlig, om än kall här (har inte mött vårsolens strålar på bänken utanför köksfönstret ännu och min sneakerspremiär var rätt frysig faktiskt). Det känns som att vi varit borta varenda helg och det stämmer nästan. En helg i Göteborg, en i Stockholm och så påskhelgen på Holmen. Inte så konstigt att jag inte hunnit allt fixande jag hade på mars-listan… Måla stolar och putsa fönster kräver ju ledig tid hemma och det har jag inte haft. Kan skylla på det i alla fall! Istället har jag druckit bubbel inte bara en utan TRE gånger. Härligt! Och tack vare tapper insats innan förkylningen bröt ut så fick jag in en lunchträning också. Det gick bra så jag har planerat in ytterligare en nästa vecka. Ska bara bli frisk först och så.

Men nu är mars bygones och april lurar utanför dörren. Vad har ni för drömmar för april? Drömmar behöver inte vara realistiska!!

Jag drömmer om att gå ner resten av den vikt som gör att jag inte kan knäppa jeansen än. Jag drömmer också om att fira Litens ettårsdag med ett riktigt Pinterest-kalas. Jag drömmer om oväntade tillskott på bankkontot så att jag kan boka kostrådgivning, köpa de krämer jag suktar efter, investera i nya löparskor, pigga upp mig med fräscha träningskläder och börja bygga upp jobbgarderoben i Säker Stil-anda. Jag drömmer om fler timmar på dygnet! Drömma går ju…

Det jag VET att april kommer innehålla är:

 • Fokusveckor för att faktiskt gå ner realistiskt antal kilon och förhoppningsvis kunna knäppa jeansen, om än inte kunna sitta ner i dem, innan månaden är slut.
 • Mer jobb, jag går upp i arbetstid nu. Från dagens 60% (tre dagar i veckan) till cirka 75% (tre dagar i veckan på jobbet och en kortare dag hemifrån (Liten får hänga med världens bästa farmor). Det här var oplanerat men jag både vill och behöver eftersom marknadsavdelningen (dvs jag) har en oerhört intensiv re-branding-period framför sig.
 • Hemmafix varje helg eftersom vi kommer vara hemma varenda helg denna månad (skönt!). Fönsterputs, måla stolar (alla!), trädgårdsbajs, vindsröj osv osv. Först måste vi rensa igenom barnens kläder, skor och ytterplagg – vi är inte det minsta rustade för vår ännu!
 • Vårkänslor!

Nu kör vi Q2!

6 reaktioner på ”Aprilsill – min önskelista för vårmånad numero uno

 1. Behöver du verkligen kostrådgivning, du kan väl redan massor? var min första reflex, fast sen kom jag på att input alltid är skoj. Hoppas att du får skatteåterbäring!

  ”Marknadsavdelningen, det vill säga jag”, haha. Är det bara du på riktigt? Hoppas att du har en bad ass-lön med det ansvaret. Blir så sjukt impad och matt på samma gång när jag tänker på kollegor i till exempel kommuner som drar hela kommunikationslasset själva. Kudos!

  • Hade jag bad ass-lön hade jag inte behövt fundera på om jag har råd med coach ;-). Vågar ta gift på att jag ligger en bra bit under dig lönemässigt! Jag är ensam numera (dock med engagerad vd) och just ansvars-rollen är rätt ny, lönen ska diskuteras förstås… Skatteåterbäringen är redan intecknad. Bilreparationer och annat sköj! Vet absolut massor om kost men det jag blir trött på är att jag vet men ändå inte gör. Jag mår bra av att lyda auktoriteter emellanåt… Men det får bli någon annan gång, försöker själv nu och så slipper barnen går barfota hela våren :-).

   • Jag förstår precis det där med lyda auktoriteter – och att tvingas rapportera till nån! Ta hjälp av en vän, det är gratis! Om rapporteringsbiten funkar för dig alltså. Ta en auktoritär vän bara 😸

    Tror att du är grym som ansvarig! Ta bollningshjälp. Jag ligger faktiskt under medianlönen (ja, trots att jag är genial. Nackdelen med att börja på myndighet redan som 24-åring – jag är fortfarande yngst på min enhet!) men visst, vi i Stockholm ligger nog lite högre. Och lever svindyrt, hehe.

    • Har bollat med bland andra Joho som gett bra lönesnacksinput! Ser faktiskt fram emot det, det reflekterar ju bakåt på mig till viss del. Måste bara sätta mig över mitt utbildningskomplex (brist på) och inse att det inte borde spela så stor roll om jag gör ett skitbra jobb (I do!) nu även om jag aldrig pluggade (färdigt) då. Vet dock inte hur jag ska värja mig för (det förmodade) argumentet ”det har ju inte gått så bra för oss senaste åren så det finns inte så stora utrymmen för höjningar…”

     • Ja det är argumentet är ju tyvärr det klurigaste att mötas av. Det handlar ju inte om dig utan om andra förutsättningar. Men tja, du är ju i alla fall, med din roll, en nyckelspelare när det kommer till att öka vinsterna inför framtiden. Chefen ska ju också kunna motivera exakt varför du ligger där du gör. Att du är en ensam ansvarig bör ju innebära ett lyft på ett par tusen, minst. Utan dig skulle det ju fallera helt. Vilket borde motivera ännu lite mer! Dra nytta av att du är deras enda option.

      Såg också massor fram emot mitt lönesnack i år (förra veckan) och även om jag fick långt ifrån det jag ville (men ändå 1400, hurra!) så var jag så himla nöjd med att jag tog fajten och hade bra argument. Dvs, att fundera på argumenten fick mig att inse de kvaliteter jag har, bra bonus. Men staten ligger tyvärr långt under privat sektor lönemässigt. Vi har andra förmåner, förstås.

      PS, jag har aldrig tackat ja till första budet, pressa dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.