Verkligheten

Jag lägger ut bilder från träningspass. Skriver inlägg om upplägg. Får kommentarer i stil med ”imponeras så av ditt driv! Att du orkar allt! Du är så duktig!”  

Jag inser att för vissa tillhör jag ”alla andra” precis som du tillhör ”alla andra” för mig. För allt det där som någon annan gör som jag själv inte orkar eller behärskar hamna i ”alla andra”-kategorin. Och ibland är det JAG som orkar eller behärskar men aldrig ser jag mig själv som ”alla andra”. Hänger ni med?

Jag är ett stort fan av #keepingitreal och vill egentligen motsäga allt bra någon säger med tio dåliga saker. För att bevisa att jag inte tillhör den avundsvärda ”alla andra”-klicken. Jag vill berätta att

 • Jag är så trött. Och jag får sova riktigt bra så det är liksom mental trötthet, jag kommer aldrig ikapp och läcker energi. 
 • Jag har inte morgontränat ”på riktigt” (klockan 05) sedan…januari? 
 • Jag kan inte riktigt skilja på positiv och negativ stress, ligger på gränsen ofta och pendlar mellan ”yeah, nu kör vi!” och hyperventilering. 
 • Jag har ont i kroppen, mest på morgonen men då är jag så stel och värkig att jag måste väcka Stor för att hon ska lyfta upp Liten. En lösning är morgonyoga eller morgonträning. Som jag inte orkar…
 • Jag har Hemmafrun på ena axeln som skäller på mig för att jag inte äger något påskpynt, för att jag inte putsat fönstrena än och jag har inte gjort egna, personliga påskägg till barnen och fyllt dem med hemmagjort, ekologiskt godis. 
 • På andra axeln sitter Karriärskvinnan som tycker att heltid borde räknas som deltid, som tjatar om att ta med mig datorn hem över helgen och känner att det enda som räknas är produktivitet och prestation. 
 • Det känns som att jag ständigt jagar effektivitet. Är alltid på väg någonstans. Varenda timme är intecknad. Oavsett om det är jobb eller vila! ”Om jag sover till då så hinner jag X innan Y. Sen kan Barnafadern göra det medan jag gör detta så finns det en lucka för lite Netflix där, i alla fall om jag gör Z samtidigt på datorn”. 
 • …och samtidigt känns det som att jag inte får gjort någonting. Listorna på allt som SKA göras är evighetslånga men det enda jag hinner är minsta möjliga för att hålla alla vid liv, någorlunda mätta och påklädda. Typ. 

Jag vill visa hur stökigt det är. Hur lite jag hinner på jobbet. Hur otacksam jag känner mig när jag klagar på brist på shoppingpengar när människor flyr krig. Jag vill vränga mig ut och in och säga ”se, så HÄR är det! De här tankarna har jag, så här fult är mitt inre, så här synd är det om mig och dessutom får jag aldrig sovmorgon och jag får ALDRIG göra något roligt!!”

”Livet är en jobbig period” påminner mina systrar mig om ibland. Men sanningen är ju att det samtidigt är en fantastisk period!

Ibland (ofta) navelskådar jag så djupt att jag missar det fantastiska. Fastnar i negativitetsträsket. Är så upptagen med att tänka på vad jag ska göra härnäst, hur jag ska hinna XYZ att jag inte upplever NU. Nog för att det är viktigt att visa alla delar av livet och nog för att det inte alltid går att ”rycka upp sig” osv. Men någon måtta får det vara. Se på mitt liv! Jag har det så bra! Min arbetsvecka? Fantastisk produktiv, rolig och stimulerande. Hemmet – det står kvar! Familjen? Alla har överlevt hittills! Jag må balansera på gränsen ibland men jag har inte fallit över. Förra helgen var superrolig och lyxig i Stockholm. Denna påskhelg spenderar vi i vårt paradis på Holmen. Hallå eller, mitt liv är en dröm. Smått kaotisk dröm men likväl förbaskat fantastisk. 

Kanske är det för att jag fått en rejäl sovmorgon idag. Kanske för att jag har kravlösa påskdagar framför mig. Men jag inser att det är dags för en reality check där ALLA delar får vara med. Inte bara de negativa. 

Verkligheten. Osminkad och välsminkad. Trött och utvilad. Gnällig och kärleksfull. Komplex och piff. Stressad och avslappnad. Bubbel och Big mac. Träningsglädje och lättja. Allt får plats.

13 reaktioner på ”Verkligheten

 1. Åh, jag tycker att det är så fantastiskt att du skriver det här! Det är verkligen det som gör din blogg så värd att läsa!

  Själv kämpar jag med det här ungefär hela tiden. Och sen slår det mig… Det är ju så här livet är, varför ska jag kämpa så jäkla mycket för? Ska man kämpa sig genom hela livet?
  Fick tipset att byta MÅSTE mot VILL. Att formulera tanken ”Jag vill spendera tid med mina barn” gör ju att jag inte försöker hinna med 1000 saker samtidigt som jag lägger barnen, för det här är ju något jag vill. Tanken ”jag måste lägga barnen” gör att jag nästan vill fly därifrån, som ett litet barn.

  Nu har jag käkat upp barnens påskgodis och ska försöka slita dem från TV.n.Kvällens påskmiddag kommer bestå av färdiga köttbullar och makaroner. Keeping it real, var det va!? 😉

  Hoppas ni får en skön påsk!

  • Vad bra!! Det ska jag försöka tänka på. Vill istället för måste.
   Visst är det dumt att det känns som en kamp alltför ofta. Jg vill ju njuta även av vardagen. Särskilt av vardagen!

 2. Tack för det här inlägget. Hjärnan vet ju att ”alla andra” inte orkar göra allting. Men ibland känns det som att ALLA andra orkar träna, hinner jobba, handlar, lagar hälsosam mat, gör kreativa saker med sina barn, är harmoniska partners osv osv i evighet. Varför är det BARA jag som är trött hela tiden, kämpar med att få tiden att gå ihop, har baciller som bara går runt, runt i familjen, väljer bort träning pga (insert valfri anledning) osv. Skönt ibland att få läsa ett sånt här inlägg även om jag ju egentligen vet att det är så för de allra flesta.

  Glad påsk!

 3. Vi är imponerade just för att du keeping it real- du skriver om ditt verkliga liv, du kämpar med verkligheten precis som vi andra men även med sånt som vi andra slipper som din reumatism. Du är en helt vanlig människa som de flesta av oss kan identifiera sig med så strunta i påskpyntet och det hemmagjorda godiset- du är bra ändå! Jag tycker iaf det är mer inspirerande att faktiskt erkänna ett inte helt perfekt liv istället för att låtsas som det är det. Glad påsk och hoppas du kan njuta av helgen och inte bara se allt du inte gjort/ gör eller kommer göra.

 4. Keep it real, men gå för tusan inte in i en utmattning! Effektiv schmeffektiv. Har ägnat mina två första lediga dagar åt att städa och rensa och nu ångrar jag mig. Borde ha legat på soffan och läst istället! Resterande fyra gör jag just det. Njut av holmen och barna och påskgodis nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.