Nytt och fräscht!

Fast ganska svettigt.

Det är mitt nya träningsupplägg!

Eftersom jag går in i någon slags slutfas i det häringa viktminskningsprojektet (ärligt talat, nu vill jag bara bli klar så att jag kan fokusera på att lyfta tungt sen) så är prio ett just nu förbränning. Men eftersom jag inte vill sluta fokusera på styrkebiten så finns det kvar. Så här:

Prio 1: Förbränning. Högre intensitet, flåsiga intervaller. Men också konditionsträning med lägre intensitet.

Prio 2: Armhävningar. Men hallå liksom, vuxna människan som inte kan göra armhävningar. Jag har lagt in armhävningar i alla mina (styrkebetonade) pass framöver och dessutom övningar som jag tror (pga ej expert) kommer främja en armhävningsutveckling. Aktivering och stabilisering av skuldrorna tex!

Prio 3: Styrkelyften. Det handlar fortfarande om att hitta och bana in rätt rörelser, rätt teknik framför att faktiskt lyfta tungt.

I praktiken innebär detta, per vecka:

Två styrkepass på gymmet där jag inspirerats frisk av Strong Curves-passen men bytt ut sista delen mot en pulshöjande finisher.

Två hemmapass där fokus är intensitet men jag börjar passet med ett uppvärmande, rörlighetsfrämjande och stabiliserande block innan jag går loss på tabatas och kettlebells.

Tre cardiopass som jag passar in där det går och den intensitet kroppen känner för. Powerwalk, backintervaller, crosstrainer, T25-pass på dvd:n…

Måste jag välja (bort) så utgår jag ifrån prioordningen ovan. Vill ju allt men Livet osv osv.

  

2 reaktioner på ”Nytt och fräscht!

  1. Du har alltid varit en kämpe med träning. Tränar du om du sovit dåligt? Själv har jag varit tröttare än vanligt och dragit ner på pass för att vila kroppen. Men måste göra ett uppryck för att komma iform

    • Svårt att svara kort på inser jag.
      Om jag är trött och sliten så vilar jag. Försöker lyssna på kroppen. Samtidigt är ju träning i någon form det som ger mig energi så kanske att jag gör något lättare. Konditionsträning istället för att lyfta tungt eller köra intervaller. Om jg sovit dåligt en natt kan jag ändå träna dagen efter om jag känner mig pigg och ”på” i kroppen. Har jag sovit jättegott en natt kunnat hoppa träningen om jag känner mig sliten. Dagsformen är liksom inte avhängig av just senaste nattsömnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.