Personbästa!

Mina träningsmål för 2016 är bland annat att slå mina tidigare personbästa i knäböj, bänkpress, marklyft och militärpress. Check på marklyft och bänkpress!

Åååå…HEJ!

Är i Stockholm (och undrar som vanligt varför jag inte är här oftare? Men livet osv osv.) och i fredags fick jag till en träningsdate med två starka kvinnor. På Instagram känner ni dem som Elbejb och Mysecretfitnessaccount men de har faktiskt helt vanliga namn också… Vi ockuperade skivstången på Sats Fridhemsplan och testade olika former av knäböj (har mycket att träna på och behöver nog börja om med typ kroppsvikt igen). Vi konstaterade dock att jag har väääldigt långa lårben så det är inte mitt fel att jag är så dålig på knäböj… 

Sedan gick vi över till marklyft och där känner jag att jag har en helt annan potential! Och under överinseende av och med massa tips ifrån mina peppiga coacher så lyfte jag till slut 65 kg, fem kilo mer än för några år sedan när jag maxade senast. Även bänkpressen gick ju att öka rejält på. Från mina trygga 25 kg på sistone till 32,5 kg nu (tidigare personbästa – 30 kg). Även i hip thrusts la jag på betydligt mer än tidigare (30 kg mot förra veckans 17 kg) och även om jag såklart gjorde färre reps så fick rörelsen klart godkänt och rumpan brände under stången… 

Några lärdomar:

Jag måste träna dagtid ibland. Det ÄR skillnad i energi och även i rörlighet vilket påverkar resultaten rejält. Mitt liv tillåter inte mitt-på-dagen-träning ofta men jag vill unna mig det ibland!

Jag måste ge mig tid! Vi hängde på gymmet i två timmar och den mesta tiden pratade vi och tittade på varandra. Det är bra eftersom jag plötsligt fattar det där med lång vila mellan seten när jag lyfter tungt. Jag hade kört samma övningar på mindre än en timme om jag varit själv men då hade jag inte orkat lyfta lika tungt. Hur i hela friden jag ska prioritera den här sortens tid framöver vet jag dock inte. Till hösten får du nog bli en helt annan fördelning. Färre, längre pass…

Träningskompisar eller coacher! Regelbundna checkar, att någon kollar in och tipsar, att någon hetsar till att testa fem kilo till… Det är SÅ ROLIGT!

Givetvis nöjer jag mig inte med dagens rekord. Det är inte dags för tungt fokus riktigt än men det är närmare än jag trodde! 

3 reaktioner på ”Personbästa!

  1. […] 70 kg (mitt max). Grr. Men jag jämför ju bara med mig själv! Himla bra grej. Och jag slog mina tidigare personbästa redan i mars någon gång, ett år efter senaste förlossningen. Heja mig. Det lite luddiga målet […]

  2. Min PT/sjukgymnast hade läst en studie kring hur man ska göra knäböj beroende på hur långa ben man har och hur förhållandet lår/underben var. Jag har långa ben men hyfsat jännlångt lår o underben och det blev enorm skillnad när jag ställde mig mer bredbent…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.