Lunchträning på morgonen!

Igår skrev jag att jag ska testa lunchträning några gånger den här månaden för att, förhoppningsvis, utöka mina träningsmöjligheter något. Och idag var det enligt kalendern dags för det första lunchpasset på gymmet i närheten av mitt jobb!

Men igår när jag tänkte på att packa väskan och bära med mig till jobbet… och stressa iväg tidigare för att hinna träna och duscha och äta innan eftermiddagens möteskarusell drar igång… och på att försöka göra ett rödblossande face representabelt… och på att dra på tajta jeans på duschfuktiga ben… så kände jag bara: Nej.

Så jag tog den där extra timmen jag hade planerat in i min kalender mellan 11-12 (för är det NÅGON som hinner träna, duscha och äta på en timme?) och la den på morgonen istället. Sov till 06 som vanligt (det räknar jag som ”sovmorgon” till vardags), var på gymmet vid 6.30. Hemma igen vid 7.30 där jag åt frukost, duschade och gjorde mig i ordning innan tåget tog mig till jobbet till strax efter klockan 9.

 

Hip thrusts

Och vilken skillnad det gör! Hela förmiddagen har jag rasslat mig igenom uppgifter och avstämningar med full energi. Lunchen avnjöts med glada kollegor och jag behöver inte sitta och eftersvettas på mötet efter lunch. Så himla mycket mer värt!

Nu är jag i och för sig i en fas där alltför tidig morgonträning gör mig stressad. Jag behöver gå upp 04.50 för att hinna träna och ändå komma med min vanliga buss till jobbet. Just nu prioriterar jag att sova till 06 istället. Men någon dag i veckan har jag möjlighet att göra så här: flexa in senare och därmed både kunna ha kvar kakan och äta den. Kan jag kombinera det med lunchträning vore det perfekt. Men jag förstår verkligen inte hur det ska gå till på ett effektivt sätt!

 

15 reaktioner på ”Lunchträning på morgonen!

 1. Jag ser för och nackdelar med alla tider:) Så jag varierar. När jag är frisk kär jag:
  1 morgonträning, 1 lunchträning, 1 kvällsträning och 1 förmiddagsträning på helgen. Kvällsträningen är svårast att få till (trött mycket folk på gymmet) morgonträningen härlig (fast svagare), lunchträningen skön brake på dagen fast lite bökig (men sen jag fixade en necessär med allt jag behöver som kan ligga i väskan och aldrig behöver packas om blev det tusen gånger lättare!!! Tips!!! Värt!!! ) helgträningen bäst (ingen tid att passa plus stark) Så mitt råd – rotera!

  • Det är himla smart faktiskt! Får testa lite så att jag får ihop en nr modell. Och egen necessär har jag redan sen innan, dock ej smink. Kanske helt enkelt får vänja mig vid att köra sminkfritt någon dag i veckan, det ska ju inte stå i vägen för träning… Får också planera in bekväma kläder, pallar inte för tajt direkt efter pass och dusch 🙂

   • Köp några få sminkprodukter och ha i väskan som alltid får ligga där. På riktigt, det har förändrar mitt liv;)

 2. Gu, jag önskar att jag kände så! Men jag blir ofta rätt trött av att träna på morgonen. Gör det dock alltid ändå pga så smidigt och jag har ändå flextid.

  • Blir du trött efter passet menar du? Inte energikick?! Jag får trött kropp men ultrapigg knopp vilket passar utmärkt på mitt jobb 🙂

 3. Måste du träna på lunchen då? Om nu ”sen” morgonträning ger dig fullt energipåslag och inte kräver mer tid i anspråk än ett lunchpass är det väl den perfekta lösningen?!? Håll fast vid den med gott samvete! 🙂

  Själv är jag också arbetande småbarnsförälder som gillar att träna och jag har faktiskt gått ner lite i tid för att inte behöva jaga ihop alla jobbtimmar, utan faktiskt kan unna mig (och familjen!) lite lugn och ro i vardagen. Hellre lite mindre pengar (så länge man har tillräckligt ändå, så klart) och mer tid och lugn & ro.

  • Måste ingenting! Får bestämma själv :-). Morgonträning ÄR mitt bästa och för det mesta inget problem men nu när jag på sistone varit så väldigt trött så kommer tankarna att det vore rätt käckt med lunchträning ändå… I teorin :-). Annars är jag ju fortfarande föräldraledig två dagar i veckan nu och har ju lyxig tid då men vill träna typ varje dag. Efter sommaren blir det förskola men vare sig jag eller min man har jobbat heltid senaste åren, behöver också tid för att då ihop allt och då tillräckligt med balans liksom. Värt pengarna helt klart!

 4. Flextid är arbetsgivarens gåva till småbarnsföräldrar! Jag jobbar en del kvällar och har i princip alltid flexplus. Att stämpla in vid 8.30 efter ett pass på gymmet eller ta en 90 min lunch så att en hinner både träna, äta och eftersvettas är ju inget annat än livskvalitet. Att dessutom kunna stämpla ut kl 15 på fredagar helt utan dåligt samvete, jamen hallå!

  • Väldigt härligt! Flexar dock alltid på eftermiddagen eftersom jag måste vara hemma kl 17 när min man börjar jobba. Därför på jobbet oftast 7.30 och får ligga i för att hinna allt. Men liiiite marginaler kan jag unna mig ibland…

 5. Skillnaden i tid (på vårt jobb) är ju att tar du totalt en timme i samband med lunch dras bara en halvtimme på flexen. Tar du en timme på morgonen dras en hel timme.
  Men jag förstår vad du menar. Har också funderat på lunchträning, men aldrig fått tummen ur (än).

  • Va?! Har ni typ friskvårdstimme eller nåt då? Det har inte jag. En gång i tiden hade jag två timmar per vecka till träning men då utnyttjade jag det inte. Vill åka tillbaka i tiden och slå unga Beatatjata lite!!

  • Fast är det inte för att lunchen dras oavsett? Egentligen skulle du väl behöva 60+30 min för ett lunchpass, eller?

   • Jag skulle nog behöva två timmar men jag kanske inbillar mig… Tycker det känns så stressigt. Får helt enkelt testa och utvärdera 🙂

 6. Kom till precis samma insikt igår! Har faktiskt flexibel arbetstid och dessutom inga barn – varför hetsar jag upp outsövd när jag kan sova till 6, gå 2 min till gymmet – köra ett grymt pass och hem och duscha, eftersvettas över frukosten och sen gå till jobbet? Börjar vanligen 7:30 men bestämmer ju egentligen själv? Trots att man har flexibel arbetstid så är jag ändå rädd att få höra ”vad sen du är idag, har ringt dig sen….” Men HALLÅ?! så dumt. Nej nu morgontränar jag ett par gånger i veckan vid en humanare tid pxh njuter av hemmafrukost och lunkar (luuuugnt) iväg till jobbet. Så det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.