Tacksam för sjukdom och kärlek

Ett par vardagsbetraktelser från småbarnslivet.

Barnen har varit sjuka hela veckan. Stor vaknade med hög feber i tisdags och Mellan följde strax efter. Liten blev som en liten kamin natten till lördag. Hela veckan har de legat i soffan, tittat på Netflix och sovit. Jag hade diverse planer för den här helgen men med sjuka barn är det, förstås, bara att avboka allt och vara hemma. Och det är så skönt! Jag behöver verkligen väldigt mycket down time för att kompensera för min up time, så att säga, men det är sannerligen inte lätt att få till. Så med risk för att låta helt Münchausen-läskig – tack o lov för sjuka barn… Närå, jag vill förstås att de ska vara friska och pigga men ibland behöver jag helt enkelt yttre faktorer som tvingar mig till slappläge.

Igår kväll dukade vi upp till Mello-fest. Jag hade handlat typ allt jag var sugen på till lördagsmys vilket innebär en jättebricka med rödvin, surdegsbröd, tapenade, parmesanost, honungsmelon, lantchips, chokladbitar, oliver… You name it! En bit in i festivalen fick Stor en av sina rejäla hostattacker och plötsligt vände hon sig på sidan och la en pizza rakt på ryamattan. Eller ja, en tacotallrik faktiskt om vi ska vara noga. Jag och Barnafadern tittade på varandra, tog ett djupt andetag och sedan satte vi igång. En ledde barnet i fråga till toalett för avtvättning. En pausade TV:n, dukade raskt av alla godsaker från soffbordet, flyttade på ljus och tulpaner och småsyskon. Tillsammans lyfte vi undan bord och soffor för att frigöra mattan som vi bar in till badkaret.  Medan jag gjorde ett försök att rädda mattan så fick Barnafadern på barnet rena kläder och bäddade om i soffan med handdukar, tröstade och kramade. Sedan lyfte vi tillbaka bord och lördagsmys, satte på festivalen igen och skålade med våra vinglas. Skål för att vi roddar igenom sånt här som ett team. Skål för att vi orkar med varandra mitt i allt det här kaotiska som familjelivet innebär. Skål för att vi älskar varandra!

KW3A6972-2

KW3A6980

3 reaktioner på ”Tacksam för sjukdom och kärlek

  1. Men skål för att ni är så rackarns fina! Det är fantastiskt att få vara i team med någon genom allt det där som småbarnslivet innebär. Glad för min Mr och att vi känns starka tillsammans. Och ni, ni har TRE ungar att rodda. Mycket kärlek i er familj. kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.