100 fokuserade dagar

Detta lilla viktminskningsprojekt jag strukturerat upp borde ta mindre än 100 dagar. Jag räknade ursprungligen med tre månader men 100 är ju en trevligt rund siffra! Ett av många bra tips jag fick när jag frustrerat bad er om motivation var att räkna ner dagarna. Kunna bocka av en dag i taget och se hur de blir färre. Så just det gör jag, helt analogt på ett papper!

Mina hundra dagar startade för tre veckor sedan. Idag är det dag 21 och jag har 79 dagar kvar av detta fokus. Det hjälper att räkna faktiskt. Jag tänker ”det är bara 80 dagar kvar, sedan är jag klar med det här och har mina vanliga kläder igen…bara 79 dagar kvar…”. Låter juvenilt men ändå, whatever works.

Jag har också gjort det hela till en egen liten instagram-utmaning där jag (så gott som) dagligen postar en rapport under hashtaggen #100darkvar. Det är enklare och snabbare att uppdatera på insta än här i bloggen och då får jag den där rapporterings”plikten” som jag tycker är ett bra sätt att motivera mig på.

Imorse lyckades jag, till slut, motivera mig upp ur sängen och iväg till gymmet. Och väl där var det ju härligt, förstås. Jag gjorde mitt allra bästa och även om rumpan kändes lite avsomnad efter denna delvis ofrivilliga paus så ökade jag på alla övningar. Älskar känslan att ge mig av till jobbet med trötta muskler och pigg hjärna. Den är värd allt! Påminn mig om det nästa gång jag svackar, please…

Glad gymtjej ju!

6 reaktioner på ”100 fokuserade dagar

  1. Hej, jag gillar din blogg så mycket men brukar sällan skriva något. Hursomhelst inspirerar du verkligen, jag beundrar ditt fokus.
    Ett allmänt nödrop: Hur bemästras eftermiddagströtthet och sug på kvällarna. Nu är det helt hopplöst, jag går konstant i skåpen. Inte direkt fungerande viktminskningsstrategi…
    Ha en fin dag i snön!

  2. Bra tips att räkna ner dagarna! Och jag är så impad av morgontränare. Jag är så bitsk innan 10.00 på förmiddagen så mina tidigare försök har misslyckats radikalt. Men jag önskar att jag orkade!

  3. Blir så motiverad och glad när jag läser din blogg!! Själv har jag gått med i itrim för att äntligen gå ner mina grav kg efter 4an. Funkar hur bra som helst. Jobbigt och utmanande men ger resultat. Fått stor insikt om hur mycket socker och onyttigheter jag tidigare ätit. Känslan att komma i sina gamla kläder är oslagbar . Hejja dig och lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.