Träna på lekplatsen

image

Det här med att få till träning mitt i det snurriga småbarnslivet är faktiskt inte så svårt. I alla fall inte om man tar sig över pinsamhetströskeln (den är ändå inbillad, ingen bryr sig!) och inte har så värst höga krav på sin träning. Jag älskar att träna fokuserat men också att svettas loss så gott det går en stund. Kroppen blir glad, jag blir glad och det räcker ofta för mig.

Idag provade jag för första gången sedan innan graviditeten mina vinterfodrade tajts och blev så glad över att de passade igen att jag bara var tvungen att ge mig ut och träna. Jag drog med familjen och medan de lekte på lekplatsen så gjorde jag detsamma. Fast en mycket roligare sorts lek om du frågar mig.

För att fira tajtsens återkomst bestämde jag mig för att testa den post-gravida kroppen en aning med backintervaller och några hopp. Bredvid lekplatsen ligger en ganska lång backe som passar perfekt för intervaller. Så jag körde så här:

 • Tre sprinter upp för backen (gick nerför)
 • Knäböj
 • Sneda utfall
 • Peak med fötterna på gunga
 • Upphopp på bänk
 • Armhävningar mot bänk
 • x 2 varv

Styrkeövningarna varvades med gungputtning och lyft upp i klätterställning osv. Två varv av detta landade på 30 minuter och sen vandrade vi hemåt igen, alla nöjda med sin lek!

6 reaktioner på ”Träna på lekplatsen

 1. När jag var föräldraledig med min tvåa Allan bestämde jag mig för att sluta vänta på att bebisen skulle sova när jag tränade. De fick helt enkelt underhålla sig med att se på när jag hoppade och skuttade och såg allmänt underhållande ut. Tre år senare kör jag fortfarande med denna princip. I lördags hade mannen sovmorgon och jag drog med kidsen till ett närbeläget dagis med väldigt kuperad naturterräng. Där brukar jag köra loss med intervallträning mm och mina två småkompisar får leka av sig. Förskolegårdar är guld värt! Barnen kan inte rymma och de brukar vara folktomma på helgerna. 🙂

  • Himla smart!! Det ska jag anamma nu när minsta börjar röra på sig (de stora ännu såpass stora att jag kan släppa dem lite men snart börjar jaga-perioden igen…)

 2. Helt perfekt att få till träningspassen så, för vem vill leka i en lekpark?! Lekparksdöden slår till direkt, iallafall på mig 😜
  Förresten hittade en kul funktion på vår klocka M400, du kan få sms, samtal mm så det syns på klockan. Har inte bestämt mig om det är ngt att ha. Testade lite idag. Men detta kanske är något du redan visste om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.