January, it´s a wrap

En tolftedel av 2016 har redan gått. Det är galet. Snart är det sportlov och snart är det påsk och snart är det jul igen.

Januari började ju med slappigt jullov och när jag tröttnade på det så bestämde jag mig för ett 21 day boost. Inget avancerat, inte späka mig själv, inte fasta och detoxa och guvetallt. Nej, istället handlade det om att äta normalbra, inte godis och sötsaker, se till att få i mig citronvatten om mornarna, köra på med rörlighetspass, komma ut i dagsljus varje dag osv.

image
Min lilla awesomeness journal hänger med varje vecka, älskar att göra listor och skriva små noteringar och att bocka av saker...

Det gick halvbra… Sötsaker har jag ätit 5 av 21 dagar. I vilket fall som helst en rejäl förbättring från julens 24/7! Citronvatten vissa mornar, nästan ingen rörlighet utöver mina vanliga uppvärmningar (fy vad tråkigt det är!), dagsljus nästan varje dag (en utmaning när det fortfarande är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag åker hem.). Nåja, okej tillvänjning av bättre vanor och de har ju nu gått över till ett mer strukturerat upplägg som jag är pepp på.

En annan sak jag satsade på under dessa tre veckor var att träna/motionera varje dag. 21 pass på 21 dagar. Och där kan jag sätta check! Fyra powerwalks och resten gympass och HIIT-pass hemma. Träning har jag sannerligen inte problem med. Det hade blivit 22 pass om jag kommit iväg på gårdagens inplanerade gymmande men jag vaknade med halsont och tillbringade dagen med att vila i kubik istället.

Jag gör inte bara hälsoplaner utan även diverse praktiska och guldkantiga sådana. I januari såg listan ut så här:

 • 21 day boost (check enligt ovan)
 • Röja barnens rum ordentligt (check, två hääärliga dagars sorterande och slängande…)
 • Grilla korv och dricka varm choklad ute (check, dessutom med skridskoåkning, bastubad och vak-dopp för vissa av oss…)
 • Gå på bio (check, dubbelbio med Barnafadern i början av januari – vi såg Star Wars och Hunger Games)
 • Prova igenom kläder, ta kort (nej…men jag ska, hoppas att några fler av mina ”gamla” plagg passar så att jag får utöka jobbgarderoben en gnutta)
 • Betsa en stol (Nej. Hemmafix alltså. Barnafadern säger att jag får betsa två i februari istället så förlåter han mig…)

Gör du såna här listor och planeringar? Dela med dig!

7 reaktioner på ”January, it´s a wrap

 1. Jajaja, listor is da shit! Jag gör listor för allt, jag skriver till saker på mina ”att göra”-listor i efterhand för att jag ska få bocka av dem…
  För övrigt hittade jag din blogg för några månader sedan och känner igen mig i så mycket. Fick bebis i augusti och jag har precis kommit igång med träningen igen, har bockat av 4 pass hittills och det känns fint än så länge.
  Min femåring ger mig härliga utmaningar och igenkänningsfaktorn på inlägget om att vissa dagar är man så sjukt pretto o det är tv-förbid o andra dagar ligger vi båda i soffan med varsin platta när lillebror sover.
  Fortsätter att hänga med dig här o blir peppad av dina listor! 👍🏻😀

  • Härligt att du hittat hit!

   Jag såg en föreläsning för ett tag sedan när de förklarade det där med att bocka av saker på lista, även att skriva upp i efterhand för att få bocka av det, det är något hormon som utsöndras (dopamin?) som gör oss glada och nöjda, så fler ”bockar” åt folket!

 2. Du är så bra! Det går inte att få ett 100 %-igt resultat när man har barn, jobb och det finns virus och bakterier 😉
  Vad gäller rörligheten, kan du inte välja ett par övningar som verkligen ”tar där de ska” för just dig och lägg in en i vart av de återkommande passen du kör. En är bättre än ingen, och om ett tag har du gjort dem massor av gånger ☺

  • Jag kör ju en rätt rejäl (i jämförelse med innan) uppvärmning numera. Problemet är nog att det är innan passet på morgonen och då är det för att gå ifrån superstel till något slags normalläge där jag kan röra mig öht. Jag utökar liksom aldrig rörligheten. Då måsten jag göra det senare på dagen när jag är ”uppvärmd” och det är svårt. Ibland gör jag något på jobbet, ibland medan jag läser för barnen vid nattningen… men hittills ger det inget särskilt resultat, inte tillräckligt konsekvent 🙂

 3. Fy 17 vad grym du är! och vilket bra sätt att regga på… det här ska jag ta efter, fast i helt andra sammanhang tror jag. Att bara äta sötsaker fem dagar av tjugoen är ju supersällan. tycker den här gottegrisen. Bra gjort,B! En grej jag dock inte fattar är varför du ska köra tråkig rörelseträning när du gillar yoga. Gör rolig yoga istället då!

  • Kan man ju fråga sig. Men yogan är inte alls rolig för tillfället. Har inte yogat eller haft sug efter det pp ett par månader och det är inget jag vill pressa fram. Men nu tänker jag att det där suget får ta art återuppstå snart på nåe vis. Håller ju med om att det är bra mycket härligare är påtvingad rörlighetsträning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.