Dags att tappa resten

Så här kommer de kommande cirka tre månaderna se ut för mig. Det är tiden jag tror behövs för att landa på min trivselvikt/där kläderna passar igen.

Kosten

 • 1800 kcal om dagen. Det är ett underskott på lite drygt 500 kcal mot vad jag gör av med i mitt vanliga liv med träning, stillasittande jobb, kids och hus och allt det där.
 • Försöka hålla proteinet högt. Cirka 2 gram protein per kilo kroppsvikt vilket, lite avrundat, blir 150 gram om dagen. Ärligt talat SKITsvårt särskilt nu när vi äter mindre kött. Därför bötar jag på lite med vassleprotein och questbars ibland.
 • Maten registreras i Lifesum där jag just nu har ett betalabbonnemang för att kunna skapa egna måltider etc.
 • Lördagar registrerar jag inte men ska inte gå bananas då. Inte en klassisk ”cheatday” (avskyr det uttrycket) men liksom lite relaxad. Om livet är lite oförutsägbart kan jag ha 2-3 fria måltider utspridda på veckan istället. Då får jag registrera på lördagen.
 • Inga förbud – men det där med sötsaker försöker jag hålla mig ifrån. Det är svårt att bli mätt på den mängden energi det ger.

För att lyckas med det här finns vissa framgångsfaktorer

 • Planering. Nyckeln till allt. Veckomatsedel och bra mat hemma så är det lätt att äta rätt.
 • Food prep. Jag pallar just nu inte att fixa matlådor för en hel vecka. Kanske kommer dit men just nu är jag glad om jag har några lådor i frysen och förbereder nästa dags mat dagen innan.
 • Enformighet och enkelhet. Jag har varken tid eller lust att vara kreativ varje dag. Köket är inte min naturliga domän. Så jag har ett litet antal frukostar och mellanmål/kvällsmål som jag växlar mellan. Alla har jag gjort måltider av i Lifesum så att det bara är att välja och klicka. Det är också därför proteinshakes och questbars blir en bra lösning ibland. Middagar planerar vi veckovis och jag äter rester till lunch. Om familjen nödvändigtvis vill äta något som jag inte tycker passar mig så har jag några lådor i frysen med enkla (energiberäknade) rätter som jag kan ta istället.

Träningen

Jag har några veckor kvar på Strong Curves och kör färdigt programmet och kompletterar med powerwalks och HIIT-pass hemma. Därefter blir det ännu lite mer fokus på träning för viktminskning. Återkommer när det blir aktuellt!

 

image
"För få camel toes på den här bloggen" tänkte hon och tog en bild.

10 reaktioner på ”Dags att tappa resten

 1. Bra plan! Det där med citronvatten på morgonen har jag funderat över. Vilken/vilka effekter får du av det?

  • Det jag märker är att min mage mår bättre. Är lite IBS-aktig så där, oftast lös i magen (ursäkta informationen…) men mår generellt bättre om jag är någorlunda regelbunden med citronvattnet.

   Sen ”ska” det ju rena levern och hej och hå men det har jag ingen aning om ifall det funkar 🙂

 2. Låter grymt! Heja heja 🙂 håller med om att det är supersvårt att äta 2 gram protein per kg kroppsvikt…tror aldrig jag lyckats helt. Sen är jag ju vegetarian också men ändå! Då är det ju bra med extra i form av proteinpulver eller liknande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.