Tre tips för att träningen ska bli av

Vi har alla läst alla tips som finns när det gäller att få till träningen. Just do it, liksom. Ta på dig träningskläderna direkt på morgonen. Planera upp din vecka ordentligt. Tänk på hur skönt det är efteråt. Und so weiter. Men här kommer tre tips som kanske är lite mer okonventionella och som är bra exempel på de mind games jag kör på mig själv.

 

Vill du träna imorgon? Träna idag!

Eeeeh, vad? Jo men så här. Jag är aldrig så motiverad för nästa träningspass som precis efter ett träningspass! Då är jag så hög på livet att det känns som att jag vill träna konstant resten av livet. Eller åtminstone imorgon igen. Så chansen att jag faktiskt tränar imorgon blir större om jag tränar idag. For realz. I praktiken kan det innebära att jag har en svacka av någon sort men behöver kicka igång mig igen. Då kan jag köra valfritt myspass (tex crosstrainer medan jag tittar på tv-serie eller leka kettlebellsleken där jag bara lattjar med en massa olika övningar som jag tycker om) för att utlösa ett gäng endorfiner och få precis den där kicken som gör att jag tränar ”på riktigt” dagen därpå. Kanske köra ett gäng burpees innan du ändå ska in i duschen? Svettdansa med barnen eller katten? Vad som helst för att skapa lite pepp inför morgondagen!

Tvätta inte håret!

Alla vet ju att det är totalt meningslöst att tvätta håret om man inte tränat innan. Så därför undviker jag att tvätta håret efter träningspasset för då måste jag ju tvätta det imorgon och då måste jag träna först. Och så tränar jag, struntar i att tvätta håret igen för då måste jag ju träna dagen därpå också… Funkar like a charm! Fast jag har förstås rätt äckligt hår och lägger en hel del pengar på torrschampo. (Till slut måste jag förstås tvätta håret. Men då blir det så där irriterande rent och omedgörligt att jag måste svettas ner det igen för att få fason på det och vips får jag till ett pass av den anledningen!)

Muta med vila!

”Om jag tränar idag, om jag bara kommer igenom det här passet, om jag kör på nu – då får jag vila imorgon. Och ta sovmorgon och ha vanliga kläder på mig och göra något helt annat än att träna.” Så tänker jag rätt ofta. Men eftersom jag funkar enligt punkt ett i den här listan så blir det träning nästa dag också! Och så rullar det på.

 

Erkänn smart! Borde för sjutton få något slags Nobelpris i träningsmotivation.

 

image
Ett mer konventionellt tips. Jazz hands. Funkar varje gång.

4 reaktioner på ”Tre tips för att träningen ska bli av

  1. Jag lägger till: Skaffa en PT som är så trevlig (och kanske good looking) att du bara vill träffa henom hela tiden så är det inte svårt att ge sig iväg till passen 😀 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.