Onsdagsmat

Idag har jag ätit:

Havregrynsgröt med jordnötssmör i, toppat med keso och blåbär. Te till och kaffe efter.
Broccolibiffar med potatismos och avokadosalsa.
Hönökaka med avokado och skinka, varm (protein)choklad med vispgrädde. (Blandar chokladprotein med varm mjölk, tar lite extra kakao också).
Lax, fullkornspasta, hollandaisesås och grönsaksblandning från frysen. Fast micrad.
Te och knäckemackor med ost.

Jag borde:

Tänka ut något jag vill äta till frukost eftersom jag har svårt för gröt och ägg och alla mina vanliga frukostar sedan graviditeten. Jag äter det ändå men det börjar göra mig äcklad. Vill inte förstöra gröten för all framtid… Just nu skulle jag helst äta macka. Eller ingenting. Men min kropp fungerar inget vidare på ingenting.

Registrera maten. Tänker att jag ska börja ”snart” men dagarna försvinner och jag orkar inte. Det är okej, fokuserar just nu på regelbundna måltider och att inte äta snask men jag vet att jag behöver bättre koll. Snart…

Jag är:

Okej, för tillfället. Men funderar helt klart på hur jag ska lägga upp en lite tydligare strategi kommande månader.

6 reaktioner på ”Onsdagsmat

 1. Broccolibiffar låter gott, vill kocken som lagar dem lämna recept på din blogg eller är det hemligt. Har inget bra tips på frukost. Behöver själv tips på annat än gröt och ägg.

 2. Bananplättar tycker jag är riktigt gott. Gott med något varmt och gott med något sött. Jag mixar Två ägg med en banan helt enkelt och steker på låg värme i kallpressade rapsolja. Nu skopar jag även ned en matsked finmixad havregryn och paltbröd (för järnet) som jag kokar bebisgröt på. Mamman behöver också järnboost tror jag.

 3. Ostplättar är bra när man ”borde” äta ägg, men hellre äter mackor. 😉

  ägg
  1 msk fiberhusk
  1,5 tsk bakpulver
  3,5 dl riven ost (gärna med ganska menlös smak 😉 )

  Gör så här:
  Vispa äggen fluffiga. Blanda fiberhusk och bakpulver i en liten skål och vispa ner i äggen. Tillsätt sist den rivna osten och rör ner. Låt svälla 5 minuter. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper ( 8-10 st) och platta till något. Grädda i 200 grader tills de blir gyllenbruna, ca 10-12 minuter.

 4. Skippa gröten tycker jag, tills lusten kommer tillbaka! Ät macka, om det är det du vill ha just nu på morgonen 🙂 man kan ju köra något bra bröd och så göttigt pålägg som typ avokado, mandelsmör med banan osv osv. Kan tipsa också om kung markattas gourmetknäcke, så jäkla gott! Särskilt det som heter tre fröer, och även müslivarianten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.