Carpe effing diem

Ibland får jag inte upp den.

Kroppen.

Ur sängen.

Som i morse. Klockan ringde och jag gick upp till badrummet där träningskläder och skor låg och väntade på mig. Jag brukade toaletten och sen gick jag tillbaka till sängen. Det var så dumt av så många anledningar men framförallt eftersom jag sedan tillbringade en timme och en kvart i sängen med stresshjärta. Låg och funderade på när jag skulle ta bussen, eller kanske tåget, eller ”bussen är nog bättre, om jag tar den sena kan jag träna innan i alla fall fast då kommer jag i och för sig inte till jobbet förrän vid 9 och då kanske jag måste sitta över ikväll och vi skulle ju…” osv i oändlig loop. De stunder jag faktiskt somnade om drömde jag stressdrömmar om att springa till bussen och missa möten på jobbet och sånt. Helt ovärt med andra ord. Ska jag inte morgonträna ska jag bestämma det dagen innan så att jag kan ställa klockan på senare tid och sova ända till dess.

Jag kom iväg till min vanliga buss, otränad, och hittills känns allt blaha blaha. Min medhavda frukost växer i munnen. Min köpecappuccino är god men jag överlever inte till lunch på kaffe allena. Min dator vill installera om femtielva program som jag just i detta nu borde jobba i istället för att titta på en långsamt växande stapel ”27%…..32%….34%…”. I ärlighetens namn längtar jag tills jag får gå och lägga mig ikväll igen. Vill hasta över och sudda ut denna dag i mitt liv. Vilket är en oerhört otacksam känsla när jag ändå FÅTT denna dag i mitt liv.

Bra saker som jag kan fokusera på istället: Fick gosa med alla mina barn en stund på morgonen. En nyvaken Liten är en överlycklig Liten. Där kan man snacka om att carpa the shit out of the diem! Jag har en mycket god cappuccino att sörpla på. Jag ska äta lunch med en härlig person. Jag har världens skönaste klänning på mig och ingenting klämmer någonstans. Barnafadern ska storhandla idag och lagar middag OCH jobbar inte förrän imorgon eftermiddag så ikväll kan vi titta på Jessica Jones igen (<– Beroende). Jag kanske till och med får till ett snabbt träningspass när jag kommer hem. Undrens tid är ej förbi.

image
Toalettselfie. För att smygfotografering funkar bäst på dass.

 

13 reaktioner på ”Carpe effing diem

 1. Ligger i soffan med mensvärk, hjärnan försöker hitta sätt att motivera, och samtidigt slippa, KB-intervaller.
  Känns bra att en inte är själv i dessa svåra beslut 😉

   • Skönt!! Och vet du, det är ljust så länge nu! Och snö! Och kallt så förbenat! 😝 Men gnistrande vackert! Så där vackert så det gör ont i hjärtat.

    • Älskar vintern som den är nu! Njuter faktiskt och känner av ljuset. Igår fick jag mina storbarn att börja gråta när vi pratade om hur otroligt vackra de rimfrostprydda träden var :-). Och idag fick jag till ett snabbt eftermiddagspass så nu är jag snäll igen 😉

 2. I feel you sister! Bara att ta sig igenom såna dagar. Jag har förresten börjat blogga igen nu när jag påbörjat post-preggo-projektet att komma tillbaka till en stark kropp igen. Du får gärna kika in när du har tid och lust 🙂 puss! /Amelie (sjukgymnasten :))

 3. Apsnygg som vanligt! Vad är Jessica Jones – en serie eller? Enda serien jag följt har varit Homeland och SoA. Hade en deal att jag bara fick titta när jag gick på löpband och sen blev jag les på att gå. 😉
  Hoppas måndagen fortsätter med mer energi och håller en tumme att du kanske orkar det där träningspasset ikväll ändå. Jag fnular på att börja om SC på samma program som du kör, mest för att det avancerade kräver mer utrustning än vad vi har i vårt hemmagym. Det blir inte av ikväll hur som helst för då är det judo på schemat!

  • Netflix-serie! Bra! Jag har iaf förberett för eftermiddagsträning Precis innan middag, får se vad det blir… ska Tack o lov inte till gymmet idag, det pallar jag INTE på eftermiddagen. För trångt! Du kanske kan pussla ihop lite eget program då? Utgå från det avancerade (du är ju sjukt stark!) men byta ut vissa övningar mot sånt som funkar hemma utifrån hans principer om passbygge. Nåt sånt tänker jag mig för nösta period för jag är inte alls redo för advanced, mer ett omtag av beginners med lite förändringar.

   • Tack! Ska nog göra det. Men det är så grymt bekvämt när någon redan bestämt allt åt en. 😉 Återkommer om detta i bloggen (förhoppningsvis).

 4. Usch och fy till sådana dagar 😦 Har sådan också ibland och de är som du skriver totalt ovärt när man ligger där och hjärnan går på högvarv. Själv hade jag dock en ganska bra morgon även om lilleman satte sig på tvären så vaknade jag av mig själv när klockan normalt brukar ringa- fast jag glömt ställa larmet- utan att varken känna mig stressad eller så där fruktansvärt dödens trött som jag varit sista 4? månaderna. Bra där. Hoppas iaf resten av dagen och kvällen blir bra/Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.