Progress!

Jag har avslutat den andra delen av tre i Strong Curves Bootyful Beginnings. Jag har tränat mig igenom de första åtta veckorna av tolv, tre pass per vecka. Det har dock tagit fler veckor än åtta (pga sjukdomar och what not) men jag har jobbat mig igenom alla pass och så sakteliga väckt rumpan till liv. Det är nog först de senaste veckorna som jag verkligen känner att jag får kontakt.

Vissa av övningarna kan jag fortfarande inte göra utan får skala till enklare varianter. Det gäller alla benövningar och i synnerhet knäböj samt enbensövningar (tex höftlyft på ett ben). Däremot känner jag mig lika stark som innan på överkroppsövningar. Jag kan pressa och bänka och dra lika tungt som pre-Liten nu. Och tyngre ska det bli, förstås!

Bra grej: Att registrera sina pass. Skriva upp vikter och reps osv. Jag skriver i de workout sheets som tillhör boken och kan konstatera att jag blir starkare och starkare även om jag är frustrerad över att inte kunna göra allt jag ”ska”. Från 26, 24 och 20 gående utfall för fem veckor sedan till 3×40 denna vecka. Från 3×10 på raka marklyft till 20, 18, 17 på samma vikt. Det är trots allt en rolig period det här. Att få börja från scratch och kunna se utveckling varje vecka.

image
En styck aktiverad bakdel!

6 reaktioner på ”Progress!

  • Haha! Testade att böja med (lätt) stång igår, blev typ half squat. Men det ät höfter och länd jag får ont i… box squat går bättre men där blir jag förvirrad, vissa säger bara toucha bänken, andra att en Liten gungning kan hjälpa till med re-aktivering. Åsikt?

     • Intressant klipp! jag har faktiskt inte sett en variant på box squat där du faktiskt ska sätta dig ner, inte bara toucha, tidigare. Det låter ju finfint om det funkar utan smärta för dig! Frågan är varför du får ont i höft och länd. Tänker att det kan vara vettigt för dig att forska vidare i. Jag kan inte så mycket om postpreggokroppar – är det en vanlig följd av att magmuskeln tappar lite?

     • Höfterna är nog mer reumatiker-grej. Plus att jag (troligtvis) har inflammation i slemsäckarna på utsida höft vilket gör att jag har ont vilket gör mig stelare än vanlig. Länden är nog en rörlighets- och butt wink-grej tror jag, därav de mesiga half squatsen och goblet squatsen tills jag blir stark nog att hålla svanken. Typ. Men jag är ju inte proffs…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.