Losing it

Oj oj oj vilken boost jag fått av att

 1. Vräka ur mig all frustration
 2. Läsa alla era kommentarer, mail, meddelanden… Bästa crowden här helt klart!

Än så länge är tankarna lite all over the place men jag inser en massa saker. Som att förra gången jag gjorde den här resan så var jag helt ny i ”hälsovärlden”, hade hjälp av online-PT (Olga Rönnberg) och gjorde helt enkelt som hon sade. Och hade rapporteringsplikt vilket var bra för mig. Visst ballade jag ur titt som tätt men grunden var betydligt striktare. Sedan dess har jag lärt mig så mycket om både kost, kaloribehov och hur JAG fungerar och den kunskapen ligger mig lite i fatet just nu. Jag har blivit bekväm i den balansen jag hade åren innan jag blev gravid igen. Behövde inte offra någonting! Den funkade ju för mig när jag skulle hålla vikten. Den funkar inte nu när jag vill gå ner i vikt… Så jag får lägga bort bekvämligheten och faktiskt börja offra lite saker ett tag för att det här ska gå vägen.

Redan igår startade jag en ”21 day boost” där jag fokuserar på att nollställa mig lite. Återfå mina normalbra vanor, skippa sötsakerna för att träna bort jullovssnaskandet och liksom lägga grunden för fortsättningen. Exakt hur den ser ut ska jag fundera på under tiden.

En hel del av det jag gör fungerar ju! Jag har faktiskt stadigt gått ner i vikt sedan slutet av juli (då jag slutade amma och började hålla koll på vikten). Det har inte varit många hekton i veckan men jag har liksom inte gått ner fem kilo och upp fyra och jojo:at sådär. Så mina rutiner är okej men behöver tweakas.

Saker som är bra:

 • Min grundkosthållning
 • Jag älskar sötsaker men kan avstå dem. Anser mig inte vara sockerberoende (jag är snarare beroende av ”traditionen”. Fredagsmys blir inte mysigt utan gotte, typ.).
 • Träningen – aldrig långvariga problem med att få till den

Saker som kan förbättras: (exakt hur ska jag fundera på under boostveckorna)

 • Kostplaneringen
 • Förberedelserna (food prep)
 • Registrering av mat (kalorier)
 • Fokus och motivation, i största allmänhet

Saker jag vill lägga till

 • Rapporterings”plikten”

Så. Från och med nu så kommer jag använda de kanaler jag har för att hålla motivationen uppe genom att dela med mig av siffror och bilder och med- och motgångar. Det innebär att det kommer fler viktinlägg både här och på Instagram, att jag kommer skriva mer om kilon och om vad jag äter osv. För det hjälper MIG. Men om det inte hjälper DIG så sluta följ mig… Okej? Vill inte på något sätt få någon annan att må sämre i min strävan mot mina mål.

image
Lite ändrat insta-namn och lite ändrat fokus. Losing it. För att det är precis det jag vill göra.

5 reaktioner på ”Losing it

  • Kör med lifesum och jag brukar väga maten när jag reggar. Ibland får det bli lite ögonmått förstås (om jag inte äter hemma) men det funkar. Har rätt bra koll på portionstorlekar.

  • Ja, det var bra! Så har träningen blivit för mig. Visst kan jag ha trötthetssvackor osv men överlag så bara det rullar på. Och i balansperioder brukar maten också funka fint men just nu är jag lite ur balans 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.