Träning gånger tre

I måndags fick vi till en datenight tack vare världens bästa svärmor som passade barnen. Vi drog till stan och inledde vår biokväll med ett besök på storgymmet. När vi kom strax efter 15 så var det rätt lugnt där och jag kunde utan problem köra igenom min ganska långa uppvärmning (13-15 minuter lägger jag i nuläget) och sedan pass C på nuvarande Strong Curves-vecka. Passet innehåller bland annat Goblet Squats, en övning jag älskat i åratal men just nu känner mig oerhört utmanad av. Barnafadern filmade mig och det var en bedrövlig syn. Jag är nu osäker på om jag någonsin varit bra på den övningen eller om jag alltid gjort fel? Körde den med 16-18 kg ”förr” och nu klarar jag inte djupet med bara kroppsvikt. Jag håller dock i en lätt hantel för att jag upplever att det är lättare att hålla upp bröstet då. Frustrerande men det är bara att nöta vidare. (Gör alltså inte som jag på bilden! Följ länken till Bret Contreras instruktion istället och har du liksom jag problem med ”butt wink” så googla fram proffsens lösningar på det…)

image
Don't try this at home. Tappar styrkan alldeles för snabbt på nedgången samtidigt som höfternas brist på rörlighet gör att jag "butt winkar" rejält. Även fotlederna ser ansträngda ut och gör att knäna går längre fram än de borde. Sedan lyfter jag upp mig med ryggen istället för att trycka rakt upp med rumpan. Vojne vojne...

Det blev ändå ett väldigt bra pass (bra ökningar på övriga övningar!) och det var skönt trötta kroppar som njöt av dubbelbio sen. Star Wars (älskar!!) och Hunger Games (älskar!!).

Igår var vi iväg på förmiddagen och åkte pulka och lekte med våra nya vänner medan deras föräldrar var på svensklektion. Sen var jag så trött att jag gick och la mig med Liten och sov i två timmar. Väldigt jullovshärligt! Jag såsade runt en bra stund efter det och konstaterade att jag behövde städa lite innan vi fick middagsgäst. Så då tränade jag. För sen går städningen av bara farten och är perfekt för nedvarvning och eftersvettning. Ett T25-pass framför TV:n blev det. 25 effektiva minuter där jag hoppade upp mig till 93% av maxpuls och dröp av svett medan jag snabbt och lätt röjde av nedervåningen efteråt.

Nyduschad och rosenkindad kunde jag sedan avhandla livets väsentligheter över en helstekt kyckling med en vän. Värt!

Imorse hade jag bestämt date med en annan vän på gymmet. Klockan 08 vilket i vanliga fall får anses vara sent men just nu känns sååå tidigt. Det var bra att hon väntade på mig, annars hade jag inte kommit dit ännu… Jag körde pass A i Strong Curves v 5-8 och har därmed startat vecka 7. Jag är alltså halvvägs igenom programmet men dessa sex veckor har tagit typ elva. Jag har varit sjuk en del, vissa veckor har det ”bara” blivit två pass och hela alltet har dragits ut helt enkelt. No worries, jag nöter på och kommer slutföra dessa 12 nybörjarveckor även om det tar betydligt längre tid än just 12 veckor. Jag ser det som en investering i min starka framtid.

Så färdigtränad för idag, redo för en eftermiddag med skridskoåkning, korvgrillning och bastu (med snörullning?! Den som lever får se!). Hurtigt värre!

7 reaktioner på ”Träning gånger tre

  1. Du, nu när du har inspirerat mig till att testa Strong Curves så, hur gör du med uppvärmningen? Kör du varenda liten rull och töj som han förordar, om inte vad gör du istället? Det tar ju sin modiga tid den där och jag hade behövt vara mer effektiv pga barn och bebis.

    Och helt OT men heja oss!

    • Oj skulle precis skriva samma sak. Skönt att det finns ngn annan där ute med samma funderingar. Beata hjälp oss ☺

      • Jag svarar i eget inlägg men det korta svaret är: Nej, jag gör inte allt man ”ska” men definitivt inspirerat av honom och betydligt mer än jag gjorde tidigare!

  2. Mitt squats-inlägg kommer om några dagar. Ska se om jag får till att ta bilder i morgon. Är både barnfri och ledig till söndag så tid finns! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.