Nyliga skönhetsfails

Jag skrev ju att en av mina nyårsdrömmar är att ta hand om utseendet mer.

Men jag tänkte att jag börjar imorgon. Idag har jag fullt upp med att ligga här och pilla mig i min sconesfyllda navel (från insidan alltså. Har inte lagt scones på naveln.)

Av alla mina ytliga hang ups så är nog håret det största. Ständiga är funderingarna på om jag ska klippa av det eller spara ut. Om jag ska råna en bank och gå till frisören eller bara ha tofs och ignorera eländet. Om jag ska fortsätta färga eller gå all in på det gråspräckliga.

Klippfunderingarna landar oftast i att jag inser att jag inte orkar hålla efter (klippa ofta) ett kort hår, att jag vill kunna sätta upp det men att jag inte passar i för långt hår. Det vill säga, håret förblir i mellanmjölkig axellängd. Sen passar jag inte i uppsatt hår heller (mycket avlångt face, för bildbevis se typ alla bilder på insta) men ORKA gå med hängande hår jämt? Så himla obekvämt. För att inte tala om att träna med hängande hår. Omöjligt!!

Vad gäller färg så har jag hittills insett att jag inte är redo för grått men sen går det x månader utan att jag färgar och så går jag ändå runt med gråspräcklig utväxt och ser allmänt snajsig ut.

Eftersom min plånbok är lite utmanad så jag har köpt egen hårfärg som jag ska gegga in i håret vilken månad som helst nu. Vad gäller klippning så bad jag min mamma klippa mig i julas. Hon gjorde som när vi var barn. Satte mig på toastolen och klippte allt rakt av. Liksom hela håret på en gång. Inget tjafs med att dela upp i partier här inte. Bara kamma ut och så gå runt med saxen. Tre minuter tog det, väldigt smidigt. Mamma, jag älskar dig men nu måste jag betala en frisör ändå.

Och sen har vi amningstofsarna. Jag vet att de ger med sig efter några år, mitt hår har tidigare blivit normalt lagom till att jag blivit gravid igen så någon gång 2019 borde det se okej ut. Till dess – lokal punk.

image
Eller så kallar vi det de grå amningstinningarnas charm och skapar en ny trend.

Ytligt jag vet. Men vad har du för ytliga hang ups? Eller har du inga?!

14 reaktioner på ”Nyliga skönhetsfails

 1. Amningshår!!! Hjälp!! Kommer jag någonsin se ok ut igen? Jag tappar väldigt mycket hår, en del börjar komma ut så det se ut som jag har en 1cm tjock pannlugg …

 2. Har också gråa hår. Dök upp under 2015 och blir vara fler. Jag färgar inte mitt hår och tänker inte börja. Lite panik över det. Skulle behövt gå till frisören för väldigt länge sedan. Men precis som du kan jag inte lägga pengar på det. Här tar de över 500 kr för en klippning. Det får man mycket mat för. Eller många vändor till badhuset med barnen. Till och med en dag på Leos Lekland. Eller nästan en månads besninförbrukning. Nej, fläta eller tjorvig knut kör jag vidare på…. 😕

  • Lite skönt kanske när man aldrig börjat färga kanske… Funderar allvarligt på att köpa en frisörsax och lära mig att klippa mig själv. Borde ju finnas tutorials på Youtube tänker jag… Har inte direkt någon avancerad frisyr ändå, behöver bara hålla längden lagom 🙂

 3. Jag MÅSTE ha välklippt hår😂 Hatar grå utväxt så jag färgar det var 8:e vecka. Tyvärr vill jag oxå alltid ha fina naglar på både hand och fot. Äsch jag har så mycket skit att det knappt finns plats att skriva😂😂😂😂

 4. Min gråa hår har kommit liksom i klumpar, och dessutom för bra länge sedan… och eftersom jag ändå har färgat mitt hår typ alltid så har jag bara fortsatt, nu gör jag en ”rot-ifyllning” själv hemma mellan frisörfärgningarna, men mitt hår är superviktigt för mig och jag är så glad nu när det äntligen växt ut och blivit fint igen (fick ett ryck vid första barnet och klippte av det… ångrade mig direkt… ). När vi fick köra ett varv med luskammen i höstas så grät jag för jag HÖRDE ju hur illa det gjorde vid håret…. Så, håret är absolut min utseendefixering 😉

 5. Ja det är väl det vanliga, de grå stråna i hårbotten 🙂 Inte super många men de finns, syns och jag behöver färga hårbotten med jämna mellanrum!!
  Sen gjorde jag en upptäckt häromdagen. Små små tunna synliga röda blodkärl har uppstått på min näsa!!! Det är väl äldre som får sådana eller?!?!!!
  Ska man börja med någon speciell smörja i ansiktet nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.