Mitt starkaste

Det är klart att jag har tankar kring min träning och mål för densamma så här på det nya året. Att planera och drömma är ju en del av det roliga med det här livet! Sen är jag egentligen inte så nogräknad. Jag kan ändra mig, ångra mig. Jag ska inte tävla i något och min huvudsakliga anledning till att träna är att jag gillar det och att jag vill må bra både psykiskt och fysiskt. With that said. Här kommer den korta versionen:

2016 ska jag bli starkare än någonsin. Rent konkret innebär det att jag ska kunna göra armhävningar och att jag ska sätta personbästa i alla baslyft (knäböj, marklyft, bänkpress, axelpress).

Och nej, det är inte så svårt eftersom mina tidigare personbästa typ är dina uppvärmningsvikter. Men precis lagom utmaning för mig!

 

Men jag vore ju inte Beatatjata om jag inte hade en lång version också!

Viktminskning är fortfarande fokus fram tom april då jag kommer vara i mål. Det går utmärkt att kombinera med målet då jag just nu tränar på ett sätt som kommer förbereda mig för tyngre träning. Det är snäppet över den post baby-rehab jag tillbringade första halvåret efter Liten med och passar mig väldigt bra just nu.

Rörlighet är nyckeln för att jag ska kunna bli starkare på ett säkert sätt. Idag är min form bedrövlig på vissa övningar och jag behöver både träna kroppen på rätt rörelsemönster och öka kroppens möjligheter att röra sig rätt. Jag kommer dedikera januari som en testmånad för egendesignad, beata-anpassad, rörlighetsträning för att se om jag kan åstadkomma förändringar trots trilskande leder. Efter det får jag utvärdera fortsättningen.

Tidsmässigt tror jag att jag behöver årets första halva för att bygga upp till min normala grundstyrka. Sedan hoppas jag kunna ta professionell hjälp inför hösten för att verkligen se vad jag kan och bör göra för att kunna maxa mot slutet av året.

 

Några potentiella käppar i hjulet:

Min kropp. Jag älskar den och den är fantastisk men den kan motarbeta mig med värk och inflammationer. Ibland handlar rörlighet om att jag överhuvudtaget ska kunna gå normalt den dagen. Ibland om att jag ska kunna lyfta upp Liten ur spjälsängen utan att flämta till. Så är det bara, jag behandlar mig ibland med silkesvantar, ibland pressar jag mig lite extra. Januaris rörlighetstest får bli en indikator på vad jag kan pressa kroppen till vad gäller rörlighet.

Tråkigt. Att ”bara lyfta” kan jag bli uttråkad på. Så därför tänker jag göra annat också, sånt jag gillar (kettlebells! Backintervaller! Cirkelpass med kroppsvikt!) för att jag gillar det. Tror inte det påverkar min förmåga att lyfta tyngre faktiskt, inte på den nivån jag är.

Livet. Jag har barn och hus och jobb och ett socialt liv. Jag har lätt att ta på mig för mycket och bli för stressad. Jag har stort behov av återhämtning och av mycket sömn. Allt det här vet jag och jag vet att livet är en ständig bromskloss. Och alldeles, alldeles underbart. Jag tränar för att leva ett bra liv, lever inte för att träna.

 

7 reaktioner på ”Mitt starkaste

  1. Det låter som om du har väldigt rimliga och väl genomtänka mål 🙂 När kroppen trilskas måste ju fokus först och främst vara att få den i frisk och hel form! Ser fram emot att följa dig hela 2016 och se vad du åstadkommer!

    • Tack, jag tror det blir bra! Och att vara så frisk och stark JAG kan är ju fokus även om min kropp är rätt skruttig i jämförelse med vissa andra. Glad att jag kan röra mig så mycket som jag kan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.