Ett gott slut

December drog undan mattan under fötterna på mig. Something had to give och det blev visst bloggen. Så blir det ibland!

Jullovet kom ju till slut och efter att jag typ gett mig själv en hjärnblödning för att få iväg alla familjemedlemmar, julklappar, finkläder och lekkläder och barnmatsburkar och allt vad det är till Göteborg så lägrade sig någon slags julefrid. Och någon slags rejäl förkylning med halsont, feber, huvudvärk osv. Så hela julhelgen betraktade jag genom rinnande ögon (som ett vackert instagramfilter!), doftljusen doftade ingenting och julmaten smakade detsamma. Klockan 20 på julaftonskvällen gick jag och la mig. Kanske var det enda sättet att få mig att koppla av på riktigt?

Tack o lov gick det över relativt fort och denna vecka har jag känt mig frisk (fast med en fascinerande hög snorproduktion, måste googla på hur det fungerar).

Så, bye bye december. Du var min nemesis i år. Jag har redan förberett för dig nästa år genom att skriva in påminnelser i kalendern med start i augusti. Och bye bye 2015. Du har varit skitjobbig och lycklig och frustrerande och full av glädje och allt däremellan. Vi fyra blev fem och det är det största och häftigaste och jobbigaste av allt.

Snart säger vi hej till 2016 och det blir bra. Dessutom säger vi ”gott slut” och ”gott nytt” på ett så smart sätt att jag nästan kreverar. Vi gillar inte att fira nyår, direkt, och därför fick barnen en upplevelsejulklapp som vi vuxna kanske ser mest fram emot… En liten tur till närbelägen stad där vi ska bo på hotell, äta på restaurang, beställa room service, lyxa med hotellfrukost och sedan tillbringar vi nyårsdagen på äventyrsbad. Sjukt fiffig julklapp! Första året på en ny nyårstradition tänker jag!

Så gott slut och gott nytt önskar jag er. Vi ses snart igen, jag måste ju berätta om mitt Stark2016!

image
Så här blev årets julkort (som dock inte skickats på post, bara digitalt). Det är nionde året som vi klämmer in oss i en fotoautomat och tar familjeporträtt. Då var vi två vuxna med en bebis. Nu är det lite trängre där inne...

6 reaktioner på ”Ett gott slut

 1. Vilken skönt avslappnad tradition med hotellmys! En sådan sak skulle jag också kunna göra.
  Det här året har lärt mig, på lite väl brutalt sätt, att det blir jul och nyår utan alla vanliga traditioner. Och det kan bli väldigt bra ändå.

  Hoppas du får börja hitta tiden och ron i vardagen än mer under nästa år.

  Och du… Om det är grannstaden på J ni besöker kan du ju hälsa till min dotter som är på Unite. 😉

  • Har jag förstått rätt om det är så att du och din man separerat? I år? Inte riktigtbhängt med i svängarna men då förstår jag att traditioner och annat ställs på kant. Och nya tar plats, hoppas jag.
   Åkte åt andra hållet, till Skövde 🙂

    • Förstår… Har följt min systers resa från ”blixt från klar himmel” i april till nu. Svårt. Men mycket som är fint och starkt och hoppfullt också. Hoppas att det är så för dig med! Önskar dig en Härlig kväll och ett välsignat nytt år!

     • Ja, visst är det så att det finns mycket både i nuet och tillbaka som är fint. Det är bara att det blir lite svårt att hålla fokus på det ibland. Men man lär sig mycket och går betydligt starkare ur en sådan här resa.

      Hoppas ditt tunga 2015 ska få bytas mot ett betydligt mera harmoniskt 2016.
      Kram o välsignelse över dig och dina kära också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.