Body over mind

”Men huuuur kommer du upp så tidigt för att träna” frågar folk. Och jag ba ”Jag älskar morgonträning. Bästa grejen. Så himla skönt bla bla bla.”

Så här är det:

”Varför låter mobilen? Aha, du ska upp nu?! Mitt i natten? Himla grej. Jasså, nu var du visst på väg till badrummet. Kom igen, om du vänder om nu hinner du sova i en timme till. Gosa med bebis och så där. Mysigare. Nähä, du tar på dig träningskläder? Men du kan ju köra lite på crosstrainern istället? Kolla ett till avsnitt av How to get away with murder? Bara trampa lite? Eller lägga dig i soffan. Soffan går också bra. Varför tar du på dig jackan? Så himla kallt ute säkert. Och bilen har stått ute! Det är säkert hur mycket is som helst att skrapa och då hinner du ändå inte till gymmet i tid. Jaså, plusgrader. Jaha du. Men du, det räcker att du bara värmer upp hur länge som helst, så blir kroppen mjuk och glad och sen kan du åka hem igen. Eller ligga på en matta och instagramma. Vafalls, hela gymmet är ju fullt av folk! Kommer säkert inte finnas plats för dig. Om du vänder nu kan du slappa i soffan rätt länge. Eller åka tidigare bussen till jobbet! Tänk vad mycket du kan få gjort om du kommer tidigare. Okej, alla står på löpband och det finns visst plats för dig. Ja men värm upp då. Vadå kan inte ligga och instagramma på en matta när det är folk som ser dig? Det går visst. Jasså, du kör igång nu alltså? Vill svettas och att det bränner i musklerna och sånt? Jag ger upp…”

image
Va? Är DU här?!

12 reaktioner på ”Body over mind

 1. Beata!! Bara ett litet livstecken please! (fast bara om du vill förstås). Älskade detta inlägg. Ha en fin fredag!!

 2. Imponerad av ditt driv. Läser din blogg ofta och hittar alltid inspiration. Men just nu är jag i en super svacka. Mamma till 4 pojkar, minsta 10 mån, jobbar 50% som barnmorska. Träningen har totalt bortprioriteras och jag hittar inget driv att komma igen, har tränat 3-4 ggr i veckan tidigare men nu är det bara promenader och enstaka gympass/vecka=Inga resultat direkt. Tycker det är tråkigt dels för att jag har 10-15kg övervikt. Fyyy har du nått bra tips på att hitta motivationen igen!🙏🏼. Vill inte nöja mig och acceptera den kropp jag har utan vill komma i mina gamla jeans osv. Tack för en super bra blogg!

  • Förlåt att jag inte svarat på detta förrän nu!
   Förstår dig till fullo och det är baske mig inte lätt att få ihop det med barn och jobb osv. Men det går. Faktiskt. Det går. Jag har iofs bara tre barn men jag trorbatt det går med 4 också…
   Och vet du – om du vill ha viktminskningsresultat så är det med maten det händer. Även om du inte hinner träna så måsten du äta. Så är det faktiskt, lite tough love från mig så här på nyårsafton. Nu ger vi oss ett starkt och härligt 2016 där vi kommer i våra vanliga kläder utan problem framåt våren! Okej?!

 3. Du är för söt i dessa inlägg. Den där kampen. Helt plötsligt hamnade jag in ”jag tränar inte” vilket känns HELT SJUKT! Jag som alltid har tränat. Måste ta tag i det. Imorgon?

 4. Du fick mig att le mitt i morgontröttheten på tåget – TACK! När jag jobbar är morgonträning inte för mig, men under tiden jag var sjukskriven var det toppen att starta dagen så och få en massa energi! Nu sätter jag mig på bussen till tåget halv sju så träna före det känns faktiskt som mission impossible 😉

 5. Hej Beata! Det är ju så himla gött efter och faktiskt ganska gött under tiden också när man väl är igång. Det kommer tider när du kan träna på bekvämare tider hur mycket du vill, tro mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.