Sista tolftedelen

Jag verkar inte direkt vara ensam om att behöva reclaima adventsmyset! Tack för alla kommentarer och input, kanske kan vi finna lite mys mitt bland alla måsten?

För det är ju just det. Även om jag tycker att vi lägger ribban superlågt så finns det en del måsten. Och de är utöver en vanlig månads måsten. Jag menar, jag har precis lärt mig någon slags balans för att få ihop livet en ”normal” månad. Familjen, jobbet, träningen. Mat ska planeras, handlas och lagas. Kläder ska tvättas, huset ska städas. Läxor ska förhöras och barn ska skjutsas till aktiviteter. Och så kommer en månad när allt det ska göras, som vanligt, PLUS att man ”ska” plocka fram pynt och hänga upp överallt, paket ska inhandlas och slås in, en födelsedag ska firas, diverse avslutningar ska medverkas på och jag ska dessutom maxa in en månads jobb på cirka 20 dagar.

Inte så konstigt att my cup runneth over, i negativ bemärkelse. Men nog om det!

Nu är november slut och årets allra sista månad tar vid. Jag har gnällt mer eller mindre hela november så det är ett av mina månadsmål för december: Inte gnälla! Jag har det så bra… Det ska jag försöka njuta av och dela med mig av.

Det känns som att jag inte fått något flyt i träningen alls denna månad. Att jag varit sjuk/stressad/gnällig hela tiden och mest hoppat över pass. Ändå visar sammanställningen (på mitt Polar-konto, dit min Polar M400 är kopplad) att jag nått mitt aktivitetsmål (trots ett par dagar då jag inte haft på mig klockan alls) samt att jag tränat i drygt 15 timmar totalt. Det är cirka en halvtimme om dagen. En del är yoga, en del powerwalks men mest styrketräning.

image

För december gäller att luta sig mot rutinen och bara utföra. Det är inte tiden för nya påhitt och allt för intensiva upplägg. Jag nöter på med Strong Curves, på gymmet och hemma. Kanske är jag inte som starkast just nu men jag kan åtminstone bibehålla styrka och ge mig endorfinskjutsar för att klara decembervardagen på ett bra sätt. Jag promenerar så mycket jag kan, allra helst i dagsljus men kan också studsa runt framför en tränings-dvd eller köra en sväng på crosstrainern. Jag ämnar också ge mig på lite yin-yoga eftersom jag vet att jag mår särskilt bra av det i stressiga perioder. Och när jullovet tar vid så ger jag mig själv tillåtelse att rucka på rutinerna och träna vad jag vill, när jag vill medan jag tänker storslagna tankar inför 2016. Ett helt nytt år att sätta tänderna i! Det ska bli mitt starkaste. Ever.

Happy December y’all! Nu avslutar vi med flaggan i topp, yeah?

3 reaktioner på ”Sista tolftedelen

  1. Ja det dära dagsljuset är ett måste. Superviktigt! Jag avskyr att promenera och är gräsligt vardagssmart. Men jag har en ny rutin med kidsen. Vi går till skolan varje morgon de är hos mig. Inte ett dugg motiverad men så himla skönt när vi väl är ute! Dessutom älskar jag den där stunden när jag får filosofera med de små ❤️

    Jag vill ha mer snö så det blir ljust och krispigt!
    Nästa år blir det bästa, det tycker jag vi säger!

    Kram!

      • Haha, jag är latmask No 1… men lovade mig själv när Greta föddes att aldrig ta bilen till förskolan de dagar Eloise går. Och det har jag hållit (tar lika lång tid med bilen så ingen tidsvinst) så det blir att gå fram och tillbaka två gånger. Bra grej! Sen försöker jag gå ut på lunchen när jag jobbar. Iaf gå och titta i skyltfönster…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.