Change of plans

Kalendern var fullbokad den här helgen. Tidigt lördag morgon skulle vi köra till Göteborg för att hälsa på det senaste kusintillskottet Kaviari*. Tillbaka direkt efter lunch för att hinna till eftermiddagens körövning för Stor och Mellan, följt av efterlängtad konsert med några idoler och därefter direkt till övernattningskalas för Stors del. Söndagmorgon med kyrkduty, söndagsmiddag hos vänner och efter det förhoppningsvis lite energi för att förbereda veckan.

Men det bidde ingen fulltecknad helg. Barnen är i olika stadier av sjukhet och ska vare sig pussa på nyfödingar eller sova över hos kompisar. Så när jag vaknade igår morse var dagen en radda av oplanerade timmar. Inte så dumt med tanke på mitt gråsuggebehov!

Jag startade med en powerwalk för att vagga Liten till förmiddagsluren och funderade på vad jag verkligen kände för att göra idag. Svaret var: låta hjärnan vila och händerna arbeta. Så jag städade. Och städade. Och städade lite till. Massa såna där saker som jag inte har tid till de flesta veckor som att tvätta soffkuddar, torka köksluckor och putsa fönster (på insidan, åtta minusgrader ute ju!). Barnafadern röjde garaget, körde till återvinningscentralen och rensade badrumsbrunnar. Under tiden lyssnade jag på fem avsnitt av podden Styrkebyrån och nördade ner mig i marklyft och knäböj och annat underbart. Så gymsuget byggde upp allt mer och när sista golvet var avtorkat och första adventsstjärnan var upphängd så åkte jag till gymmet.

Givetvis i samma kläder som jag powerwalkade i och sedan städat i hela dagen.

Söndagen har varit lika slö och lika energisk. Mycket slappande, ett par lugna promenader och sedan ett riktigt rackarns intensivt kettlebellpass i hallen (finns på Instagram för den nyfikne). Känner mig både frisk och pigg. Må det hålla i sig! Veckan som kommer vill jag kunna träna ”som vanligt”. Vill att barnen är friska nog för skola och förskola. Vill ha bra, effektivt fokus på jobbet och ork för lite adventsfix när jag är hemma. Det önskar jag för den här veckan och med denna helgen som uppladdning finns alla möjligheter.

image

*Kaviari heter inte Kaviari. Men det var Mellans namnförslag, eventuellt inspirerat av kaviartuben på bordet vid tillfället. Och nu har det liksom fastnat…

3 reaktioner på ”Change of plans

  1. Ibland behövs en yttre faktor för att ge tid. Tror det var meningen att ni skulle bli hemma och vila sådär energiskt! Hoppas veckan blir som du vill, och att barnen kryar på sig!

  2. Härlig helg trots inställda planer och sjuka barn. Hoppas nu alla kryar på sig och du får ha kvar ditt flow med träningen. Min helg har oxå varit lugn men bitvis energisk. Skön på många sätt, avslutade med att sätta rekord i militärpress 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.