En förkyld gråsugga med mundiarré

Det är jag det.

Så värst förkyld är jag inte längre, barnen står för temperaturhöjningarna och hostattackerna men jag är trött och hes och träningsbrist-irriterad. Ett tillstånd som går över förstås.

Vad som inte går över är det här med att vara en högkänslig person (HSP), starkskör. När jag läste ”Drunkna inte i dina känslor” i somras så var det ömsom skratt ömsom tårar. Framförallt var det oerhört skönt att läsa om andra som jag, att inse att jag inte är på väg att bli galen på riktigt. Att faktiskt förstå att det på sätt och vis kan vara en superkraft.

I vilket fall som helst. Jag är übersocial i vissa sammanhang, fixig och kreativ och väldigt på (”du får se till att hon inte tar över för mycket” sa min före detta, numera pensionerade, chef till min nya chef igår…). Men jag är också en gråsugga som vill krypa in under en sten och vara ifred. Jag behöver det. Särskilt efter mer uttömmande perioder. Att planera och genomföra en kick off, som jag gjorde för två veckor sedan, är en sådan period. Men det fanns inte tid för gråsuggeliv efter det och nu är jag trött. Ända in i själen liksom. Och igår, när jag på ytterligare ett jobbevent, sprang och fixade och socialiserade och pratade och log och höll på så ville jag typ spy på min egen trevlighet och effektivitet.

Det är dubbelt. Jag älskar det ju! Har haft fantastiskt roliga veckor med massor av människor som jag tycker om! Men får jag inte återhämtningen så slår det snabbt över.

Så nu är det gråsugga som gäller. Så gott det går med små suggbarn i olika stadier av förkylning i huset. Pyjamas är plagget för dagen, minsta motståndets lag är metoden jag använder mig av. Gråsuggesunk i långsamt lunk. Det funk. Ar.

6 reaktioner på ”En förkyld gråsugga med mundiarré

  1. Jag är också så. Men det fungerar ju inte med två barn, och du har tre! Hur löser du det rent praktiskt? Går jag hemma i mysbyxor en hel dag river mina barn hemmet, alternativt slår ihjäl varandra;)

    • Nä men det går ju inte direkt med barn hemma… antingen ser jag till att vara själv, genom att ta en dag hemma från jobbet och barnen är i skolan. Nu har vi ju dock bebis… Är min man hemma kan jag stänga in mig i sovrummet och strunta i allt ett tag. Är jag själv med barnen är det minsta motståndets lag som råder – de får Ipad och tv och mutor så att jag kan ligga still och glo, typ. Och så skiter jag i all städning osv. Men ordentligt har jag inte kunnat gråsugga mig på många år 🙂

  2. ❤ Men åh, den boken skall jag nog kanske ta och läsa…. Det har jag aldrig tänkt på men jag är ju precis likadan!!! Går på som sjutton i sociala sammanhang men sedan behöver jag gömma mig för att ladda om liksom… Intressant! Tack för tipset!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.