Färdigrasad (för den här gången)

Jag måste likt vintern bland våra fjällar få RASA ibland. Få ur mig alla de där ångestknutorna och uppdämda vildmarksskrien och tömma mig helt och hållet.

(Hyfsat oförklarligt fick jag precis scenen ur ”Stand by me” när de har blåbärspajsätartävling i skallen. Ni som fattar, fattar.)

Jag har tömt ur mig mycket här i bloggen genom åren. Ibland rätt tunga grejer. Hyfsat naket och ärligt, tror jag, och kanske har det hjälpt någon annan men framförallt har det hjälpt mig. Även när det handlar extremt otunga grejer. Som de senaste dygnens ”jag är trött jag orkar inte träna jag vet inte hur det ska bliiiiii!”-vånda.

Nu känns det rätt bra igen. För:

  • Om jag behöver sova eller om dagarna kör ihop sig på grund av jobb eller barn eller alltihop så är det ingen fara på taket. Jag ska, som någon så riktigt påpekade, träna i typ 50 år till. Jag hinner.
  • Om det är själva gymgåendet som trasslar till det så kan jag träna hemma. Kära nån, det är ju själva grunden till att Beatatjata blev Beatatjata ju! Hemmaträningen. Älskar´t. Har prylar för det. Vad är problemet? Att gå till gymmet ska vara skoj!
  • Om det är själva Strong Curves-upplägget som trasslar till det så är det väldigt lätt att otrassla. För det här nybörjarprogrammet handlar nästan enbart om rörelsemönster och grundaktivering. De första veckornas pass kan jag köra hemma precis lika bra. Förmodligen även fortsättningsvis. Och dessutom finns det ett helt eget hemma-program att kombinera med. So there.
  • Jag är aktiv. Även när livet knorvar ihop sig så snittar jag 100% på mitt aktivitetsmål (=bra för hälsan!). Och jag yogar, promenerar, svettas med intensiva pass, styrketränar. Det blir inte fem pass och två aktiva vilodagar varje vecka men det blir det baske mig ibland. Och tre pass räknas ju också, dummer!

Så. Ordningen återställd, tankarna nedpräntade, korrigeringar gjorda.

Nu kan jag andas bättre. Har landat. Har också mensvärk.

Vänta lite…Vad det här en pms-vånde-grej?!

*facepalm*

3 reaktioner på ”Färdigrasad (för den här gången)

  1. […] varit fenomenal direkt. Men jag har gjort så gott jag kunnat under förkylda omständigheter. Har åtminstone insett (duh, liksom) att jag inte behöver stressa och om jag känner att jag inte får till veckorna bra […]

  2. Vilken härlig känsla när allt klarnar & faller på plats! Jag är i ungefär samma sits som din & försöker tänka på att all träning som blir av är bra träning & att fokusera på det som faktiskt blir av (positivt!) snarare än det som inte blir av (negativt!). Starkt jobbat! 🙂

  3. Skönt att tankarna känns lättare! Det ör ju också en klokskap att ta med sig, att saker och ting brukar lösa sig på ett eller annat sätt. 😉

    Jag tycker så himla mycket om att läsa din blogg. En härlig blandning av en massa saker som tillhör livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.