Lunchträning FTL!

image

For the lose. Kan man säga så? Jag säger så. För den enda träning jag fått idag är att släpa med mig träningsväska till jobbet och sen släpa hem den igen.

Förra veckan satte halsskrap och enormt mycket jobb käppar i mitt träningshjul. Dessa komponenter är nu under kontroll men jag är så himla trött… Så imorse tänkte jag ”Lunchträning! Det har jag inte testat på länge! Det blir bra! Säkert jättesmidigt numera! Då kan jag sova en stund till…”. Men lunchträning har aldrig tidigare visat sig fungera särskilt bra för mig och det var inte annorlunda nu. Jag är för stressad, för hungrig, för trött, för fåfäng (orka svettas och duscha och sminka om och eftersvettas och ha sig!).

Så vid lunch tänkte jag ”Eftermiddagsträning! Jag kompar ut lite tidigare! Tränar och åker hem!”. Hände det? Nej. Jag har ju jobb att göra på jobbet och en familj som väntar hemma. Istället tänker jag ”Ett snabbt HIIT-pass när jag kommer hem! Några tabatas! Barnafadern jobbar i och för sig men barnen kan ju vara med! Fun for the whole family!”

Alla som tror att det blir av räcker upp en hand!

Så. För trött för morgonträning, för mycket att göra (och för fåfäng) för lunchträning, för trött, för hungrig och för många barn för eftermiddags- och kvällsträning.

Känner verkligen hur jag blir starkare och starkare…

Hur gör ni, egentligen?!

16 reaktioner på ”Lunchträning FTL!

 1. Jag är såå trött så morgonträning finns inte på kartan för tillfället. Kanske när jag blir gammal och pensionär 😉 För tillfället är det kvällsträning som gäller. Liten (inte så liten längre men i alla fall) vill helst inte somna själv så då blir det ofta träning inne hos henne när hon ska somna. Vissa kvällar är jag nästan gråtfärdigt trött men det går ganska bra bara jag börjar. Fast vissa kvällar dricker jag bara te, slösurfar på mobilen och tycker synd om mig själv…

 2. Som du vet delar jag upp passen. Alla tider har sina fördelar och nackdelar (tycker jag) Morgonpasset gillar jag nog bäst, men känner mig inte så stark då och mer stressad av att komma till jobbet. Så jag varvar alltså morgonträning, lunchträning och kvällsträning 🙂

   • Har funderat maaaassor idag. Någon eftermiddagsträning hade kanske funkat om min man inte jobbade kvällar och hans hemkomsttid varierar väldigt från gång till gång. Hade jag vetat att han kom hem typ kl 17 de dagar jag är föräldraledig hade jag kunnat ladda för träning då. Men när han inte kommer förrän 18.30 är det KÖRT. Så, det är morgonträningen som återstår 🙂

 3. Det är ju just det… Jag gör INTE… och blir bara tröttare och tröttare. Är det nu man ska kollapsa i novembermörkret och sova sig fram till advent? Nej just det… det var ju ett kärt familjebesök med pepparkaksbakskaos, en 40-årsdag och en barnvälsignelse, en 80-årsdag och en SUPERSÖNDAG där emellan. Ska kanske, eventuellt försöka jobba lite mellan festligheterna också… Just nu spekulerar jag i låååång julledighet. Bränna alla innestående semesterdagar och se till att jag hamnar back på flexen liksom.

  • …och advent är ju inte direkt den vilsammaste perioden heller direkt…
   Jag måste träna. MÅSTE! Något i alla fall, annars blir jag knäpp på riktigt. Och tröttheten går över till konstant zombieläge.
   Lång julledighet ftw!!

 4. Är det allt för stökiga och trötta dagar så gör jag det inte. Men visst känns det som en förlust att ha med träningsväska med oanvända kläder hem igen.. Så det vill jag verkligen inte att ska hända särskilt ofta. Men man ska inte vara så hård mot sig själv.
  Generellt älskar jag dock lunchträning. Det är mycket Bara Gör’t! över den och så skönt att ha det gjort – av alla anledningar du väljer ovan (och jag är galet morgontrött så för mig finns inte sådär tidiga morgnar du jobbar med ofta).

  • Alltså jag fattar verkligen inte, lunchträning känns som den jobbigaste och mest tidskrävande sorten! Bara tanken på att komma ut ur duschen och snabbt försöka sminka på ett blossande ansikte och dra på sig tajta jeans och jobbkavajen och sen försöka vara smart och samlad hela eftermiddagen på jobbet… Lunchträning skulle nog funka bäst för mig om jag jobbar hemma och kan sitta i myskläder, osminkad. kära nån vad fåfäng jag låter…

 5. Försöker få till bra mat och att röra på mig. Inte träna utan fokusera på rörelse. Gå dit jag behöver, stretcha ut stela muskler och sova (nu är ju det sistnämnda lite hopplöst men jag klämmer in så mycket jag kan) Träningen får vänta när det inte går att få ihop det. Träna under stress ger motsatt effekt på mig. Och jag har slutat jämföra min träning med andras. Mitt liv är mitt liv, jag kan inte göra som någon annan för det är någon annans pusselbitar, det går inte att lägga i min ram. Typ.
  Var snäll mot dig själv! Kram!

  • Så sant, träna under (negativ) stress ger nog den effekten på alla. Och rörelse är ju viktigast för hälsan, men jag vill ju liksom bli starkare och allt det där också… Ska dock inte jämföra, inte med något för då blir jag verkligen bara frustrerad!

  • Jag vet… Det kommer en tid när jag kan träna när jag vill och hur mycket jag vill (antar jag) men samtidigt måste jag göra NÅGOT nu. Annars mår jag verkligen inte bra. Ska navelskåda lite och se vad som egentligen är problemet och hur jag kan lösa det!

 6. Jag gör inget pga bor på landet och första bussen går strax efter 7. Jag jobbar bara till lunch och bebisar är bannlysta på gymmet så jag har inte ens köpt kort där. Ibland får jag feeling och tränar hemma, men endast när planeterna står rätt. 😉 Annars försöker jag springa enligt ett program, nu ska det ske tre ggr i veckan, hur mu det ska gå till. Sömnbrist pga bebis är inte en perfect match med löpning v

  • Sömnbrist är ju inte något att kombinera med träning överhuvudtaget. I feel you. Sova först, vardagsmotion därefter, SEN träning. Det försöker jag påminna mig själv om också. Men rent tekniskt lider jag inte av sömnbrist, jag sover ju konstant men är ändå sååå trött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.