Lyssnar på kroppen

image

Så trött. Så väldigt trött. Men också glad och påfylld efter superdagar med jobbet. Uppladdningen var inte toppen – först halsont, sedan någon slags maginfluensasläng (!) (hävdar ju att jag är immun efter mina graviditeter för det har jag förtjänat, men det stämmer visst inte riktigt…) och sedan en vaknatt med mina två minsta ungar innan jag skulle upp och iväg för att rodda workshops i dagarna två.

Men det blev mycket lyckat och även om jag bara fick fem timmars sömn inatt så var det ändå fem oavbrutna timmar!

Nu har jag landat hemma, i min bästa fåtölj (och enda) och tänker inte tänka en enda intelligent tanke på åtminstone 36 timmar. Hjärnan är oerhört slut efter en sån här urladdning, det är svårt att förklara men det känns faktiskt som träningsvärk i hjärnan. Kroppen är trött och slö men samtidigt är det just kroppen som vill ta över nu när hjärnan gått ner på stand by. Jag vill yoga, springa, lyfta tunga grejer, få massage, ta ett bad… Nu är jag så oerhört trött att det inte riktigt känns realistiskt med någon tyngre eller mer intensiv träningsform just idag men jag ska nog ta mig ut på en promenad, andas djupt, vila hjärnan och kanske avrunda med en stund på yogamattan och med skumrullen innan jag häller ner mig i badkaret. Sen vill jag balansera upp gårdagens vinglas med grönt te och massor av mineralvatten. Undvika ljud (hehe, kan någon meddela mina barn denna plan?) och lägga mig tidigt (så att jag orkar nattmatning och fars dag-morgon).

Det är faktiskt exakt vad min kropp är sugen på idag och det är också det den ska få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.