21 dagars höstboost

Tre intensiva jobbstartsveckor har kommit ikapp mig och jag inser två saker:

 1. Det är dags att påminna mig själv om sådant som jag får påminna mig själv om varje år vid den här tiden.
 2. Goda vanor som gick på rutin när jag var hemma på heltid har hamnat i träda och ersatts av uteluncher, gofika och kvällsmys så gott som alla dagar (och med mys menar jag chips).

Så. In the spirit of ”det tar tre veckor att ändra en vana” så har jag skapat en egen liten höstboost med fokus på härlighet för att ta hand om mig på allra bästa sätt. Med balans mellan träning och vila. Med näringsrik mat. Med sådant som motverkar höstdepp så att jag inte hamnar i utmattning framåt jul (igen…).

 • Preppa mat! Som hemmaförälder har jag inte behövt tänka så mycket på detta. Kylskåpet finns ju fyllt och tillgängligt 24/7. Men på jobbet har jag blivit överraskad av förmiddagshunger och utelunchutbudet. Dags att planera och förbereda bättre för att få i mig ordentlig mat på regelbundna tider!
 • Frukt/bär/grönsaker till varje mål. Jag äter 4, kanske 5 ibland, mål om dagen och att se till att få i mig grönt varje gång borde inte vara särskilt svårt. Men ändå är det inte så…
 • Näring! Bra protein, bra kolhydrater, bra fett… Bra MAT helt enkelt.
 • Varmt citronvatten och yoga på morgonen. Ett så gott som stående inslag under min föräldraledighet, även om det bara var lite katt och ko på vardagsrumsgolvet för att mjuka upp ryggen. Men de senaste veckorna har denna trevlighet försvunnit. Vissa mornar går jag direkt på träning utan att passera yogamattan men övriga mornar kan jag absolut reclaima.
 • Vitaminer! Har skaffat mig D-vitamin (D3) och probiotika. Har också en massa gravidvitaminer kvar eftersom jag bara kräktes när jag försökte ta dem som gravid. Samma med järntabletterna. Fokuserar på D-vitamin och probiotika men kompletterar med de andra ibland.
 • Smoothies med boost! Bra sätt att få i sig frukt och grönt och med en sked eller två av Renee Voltaires smoothiemix så får jag dessutom i mig massor av superfoods.
 • Regga vid behov. Det här handlar om att landa i rätt energiintag igen eftersom jag den senaste månaden legat på samma vikt. Känner jag att jag behöver mer koll så skaffar jag mig det.
 • MAT istället för socker. See what I did there? Inget förbud eller hårda negationer… Jag lurar mig själv!
 • Dagsljus! Hemmadagarna är det lätt, jobbdagarna blir det utevistelse på lunchen.
 • Träning/motion varje dag. Som jag skrev igår så inleder jag den här veckan med träningsvila pga tröttma. Men jag ser ändå till att vardagsmotionera vilket för mig innebär (mys)yoga och promenader. Och när träningssuget återkommer så blir det förstås business as usual.

Och eftersom jag är människa och människor går igång på (och får tillfredsställande hormonpåslag av) att bocka av saker så har jag gjort en analog 21-dagarskalender där jag får rita glada gubbar eller något annat för att belöna mig för en väl genomförd boostdag.

Boost away!

 
image

5 reaktioner på ”21 dagars höstboost

   • Inte dumt! Bra magbakterier, bra för mage och tarm men också allmänt för bättre immunförsvar. Jag hoppas kunna stå emot barnens alla hemska sjukdomar lite bättre :-). Finns ju i typ fil och yoghurt och sånt men det gillar inte jag!

 1. Vilket bra upplägg, inspirerade mig till att genast göra en egen ”bocka-av” kalender. En fråga: Probiotika? Vad och Hur äter du då?
  Tack och ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.