Så här (mycket) tycker jag om Polar M400

image

Min lilla sportiga klockkompis har suttit på min arm i ett halvår snart och för att sammanfatta i förväg: jag är mycket nöjd med den. Jag har fått precis vad jag behöver för ett väldigt bra pris.

Jag har på mig klockan hela dagen. Den är rätt stor men sitter skönt. Den mäter min dagliga aktivitet, när jag går och står. Sitter jag ner för länge så piper den till och säger till mig att röra på mig. Du ställer in din aktivitetsnivå på webbsidan, det finns tre att välja på beroende på hur aktiv din vardag är. Jag har valt nivå 2 och trodde att jag skulle behöva justera nu i och med jobbstart men än så länge når jag mitt mål på 100%  (i snitt per vecka) ändå. Mest tack vare att jag tränar. Gör jag inte det så landar jag ibland så lågt som på 30% (riktigt slappa dagar).

Just aktivitetsmätningen tycker jag är motiverande. Är jag nära att nå målet så är det lätt att ta en kort promenad eller köra en runda med dammsugaren. Och har jag inte tränat av någon anledning så är det skönt att se att jag ändå kan nå (eller nästan) mitt aktivitetsmål, att alla de där små rörelserna i vardagen också räknas.

När jag ska träna så sätter jag på pulsbandet också och väljer en av de sportprofiler som jag valt ut på min profil på webbsidan. Jag har tex yoga, styrketräning, powerwalk, cirkelträning, pilates, crossfit. Det finns många profiler att välja på och även ”övrigt”. Profilerna är förvalda att ha GPS-spårning eller ej (tex löpning) men det går också att anpassa profilen själv om man föredrar det. Att ha GPS drar mer batteri så det är förstås rätt onödigt att ha om man tränar styrka på gymmet.

Om man springer så finns det massor av tjusigheter i form av rundor och inställningar och pip när pulsen är för hög eller låg och distansinställningar och allt vad det är. Sånt använder inte jag eftersom jag inte springer men jag gissar att klockan innehåller det mesta en löpare kan önska sig. Är du löpare och har testat klockan – säg gärna till om detta stämmer i kommentarerna!

Om jag fick önska saker skulle det vara:

  • att timerfunktionen hade en vibrator för om jag tränar med lurar i öronen så hör jag inte det diskreta ljudet som klockan gör. Jag har en gymboss-timer som jag oftast använder istället.
  • att det gick att ha ett separat, mer diskret, aktivitetsarmband som kunde synka till samma profil så att jag kunde ha klockan för träning och ett armband resten av dagen men ändå följa min totala aktivitet.

I det stora hela – jag är jättenöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.