Lite trött på mig själv fast egentligen nog mest trött

Jag jobbar ju tre dagar i veckan nu och är föräldraledig två. Just de där två hemmadagarna planerar jag rätt hårt. Det är då jag ska gå upp och yoga en stund innan barnen vaknar (06.30 är ju ändå sovmorgon jämfört med klockan 05). Då jag ska köra de längre och tyngre träningspassen. Då jag ska städa huset och tvätta kläderna och laga maten och röja garaget och i största allmänheten vara den flitiga lilla hemmafrun så att jag kan vara den flitiga lilla arbetaren övriga dagar.

Bara det att jag inte orkar. Jag drar mig i sängen och lurvar till slut upp och väcker barnen. Drar på mig mysbyxorna och börjar deala med mig själv ”jag kan träna imorgon istället, så vilar jag idag och då hinner jag städa lite mer istället så slipper jag det imorgon”. Skickar iväg Stor till skolan och promenerar med Mellan till förskolan om det är en sådan dag. Kommer hem och ignorerar totalt att köksbordet är belamrat med frukostdisk, att köksgolvet är ett hav av decilitermått (ty decilitermått är den bästa leksaken för bebisar, det är sedan gammalt), att det ligger fjorton barbies i vardagsrummet och att någon tydligen använde alla kuddar och filtar till att bygga en koja under matsalsbordet igår.

Gör istället en kaffe, micrar en halv questbar (micrandet pga gott, halva pga snål), lägger upp en hög vindruvor och njuter av varenda sekund som Liten sover i vagnen. Tänker att sen, när hon vaknar, då kan jag röja köket. Och sen måste jag väl byta blöja och när vi ändå går upp kan jag bädda sängarna och jag hinner säkert städa innan jag ska hämta Mellan och träna kan jag göra senare när Barnafadern kommit hem.

Och så ignorerar jag den där lilla rösten i huvudet som säger ”As if!”.

image
Tycker du som jag, tycker du som jag så gör jag det en annan dag.

6 reaktioner på ”Lite trött på mig själv fast egentligen nog mest trött

  1. Sitt kvar och njut så länge du kan, tids nog så är tjejerna stora och skiter fullständigt i dig och du har helt plötsligt all tid i världen till träning och städning 🙂
    Linda

  2. Exakt så är det för mig med, har en 7 mån kille + 3 pojkar till 5, 7 och 12 år. Jag har oxå har börjat jobba Kör två dagar i veckan på mitt jobb BB/förlossning. Fullt upp där med men endå ett andningshål, hemma drar jag mig för städning , tvättning och plockning vilket gör att jag blir ändå tröttare hemma av allt kaos. Till råga på allt så prioriterar jag inte träning och kost heller , gaaaaa liksom gett upp, suck ! Tack för en super bra blogg blir alltid inspirerad och igenkönnsfaktorn är hög!

  3. Jag tycker det låter sunt att lyssna på kroppen och ta det lugnare. Det känns inte smart att ha som ambition att maxa 24/7. Så ät vindruvor och slappa så mycket du behöver – det blir du en gladare fru, mamma och arbetare av!! 🙂

  4. Jag håller med du…. Sitter här och nästa önskar mig ett samtal från skolan om att någon av ungarna kräkts eller slagit sig (bara lite lagom mycket) så att jag får en anledning att åka hem från jobbet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.