6 månader efter förlossning

Liten fyllde 6 månader förra veckan och jag skrev ett inlägg på Instagram om hur jag känner mig. Detta blir lite upprepning och lite utbrodering.

Jag väger just nu cirka 10 kg mindre än jag gjorde samma dag som jag födde. Jag är cirka 13 kg ifrån den vikt jag hade när jag blev gravid. Lagom till Litens ettårsdag kommer jag vara tillbaka däromkring. Jag vill kunna ha mina vanliga kläder, annars spelar det ingen större roll. Just när det gäller viktminskning så har jag de tidigare två gångerna testat allt för att gå ner i vikt snabbt. Den här gången är jag trygg i vissheten om hur min kropp fungerar. Jag går inte ner medan jag ammar till exempel (jag har gått upp lite varje gång). Och sen är en minskning på cirka 0,5 kg i veckan rimlig för mig.

Jag är igång med träningen på så vis att jag tränar regelbundet och gärna. Jag tränar inte så intensivt och tungt som jag trodde att jag skulle göra vid det här laget men jag har istället fått grunda ordentligt för en stark och hållbar kropp. Just nu tycker jag inte har jag har några besvär av fogarna längre. Min ena ljumske (muskelfäste) och ena höft (slemsäck) gör ont men det blir varken bättre eller sämre av träning versus vila så jag kör på enligt napraPatricks program som är utformat för att stärka allt som behöver stärkas. Jag tror att jag snart kan gå vidare från det men jag ska inte stressa!

Jag mår bra. Jättebra. De första månaderna var psykiskt tuffa. Jag landade precis som efter mitt första barn i nedstämdhet och någon slags omställningsstress men har med hjälp av psykolog vid BVC kommit ut på andra sidan nu.

När det gäller min kropp så känner jag mig stark, frisk och snygg! Jag har fått köpa större kläder som passar mig just nu men jag känner mig inte större. Jag känner mig hälsosam. Och jag lever till stora delar hälsosamt. Tränar gärna och äter bra. Och kroppen liksom justerar sig utifrån det.

image
Kroppen en vecka efter förlossningen och sex månader efter. En kärna som blir allt stabilare efter den påfrestning graviditet och förlossning innebär. Bra grej!

10 reaktioner på ”6 månader efter förlossning

  1. Jag blev så rörd av att läsa dina ord. Alla borde älska sig själva på det sättet som du skriver om dig själv och behandla sig själva på ett snällt och respektfullt sätt. Härligt att du mår bra nu. Det är du verkligen värd. kram!

    • Tack! Ja, jag hoppas att fler landar i denna sorts självkärlek. Det har tagit tid för mig, så är det nog. Men det finns uppenbarligen vissa fördelar med att bli äldre 🙂

  2. Hej Beata! Du är sådan inspiration för mig! Tack för du skriver så väl! Ord är inte mitt vapen så jag skriver inte blogg eller så men jag njuter av att läsa din. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.