Sovmorgon

På lördagar brukar jag få sovmorgon. Och sovmorgon betyder oftast att jag vaknar runt 07 och inte kan somna om. Men eftersom jag somnade innan 23 igår så är jag rätt nöjd. Bara att kunna ligga kvar i sängen en stund är ju najs! Jag har redan hunnit igenom Facebook, instagram och ett gäng bloggar. Gjort en lista över för- och nackdelar med de två byråer jag måste välja mellan för ett jobbsamarbete. Konstaterat att jag är alldeles skrapig i halsen så det blir ingen träning idag.

Snart ska jag joina övriga familjen på nedervåningen. Yoga lite och kanske åka och köpa surdegsbröd. Och kanelbullar?! Det är ju ändå kanelbullens dag…imorgon. Behöver städa en snabbis, kolla tvättstatus men inga stora måsten. Vill ut i skogen eller picknicka i en park. Köpa lördagsgodis. Kramas och kolla film. Njuthelg. Bra grej.

Vad gör ni denna första oktoberlördag?

17 reaktioner på ”Sovmorgon

 1. Nog den mest crazy lördagen/helgen på länge… Eftersom jag fått förbud för det mesta sedan operation av navelbråck i onsdags så har jag myror i hela kroppen… Så jag har rensat och organiserat här hemma och mitt i alltihopa köpte jag en lägenhet som jag tänkt renovera för att hyra ut ev sälja. Som på små rosa moln hela lördagen och i morse när jag vaknade tänkte jag: ”Men guuuud!? Vad i hela friden har jag gjort!?” Hahahaha!! Min sambo borde få pris för att han inte bli tappat förståndet helt! 😝

 2. Sov hos svärisarna i natt, åt frukost där och sen ut i skogen hela familjen. Flera timmar var vi ute, fikade, gick, och plockade lingon. Inte ett gnäll på hela tiden. Sen blev det dusch och Pizza Hut. Vidare till lördagsgodis och film. Får se om man orkar nåt mer än att ligga kvar här 😉

   • Till viss del. Lördagsgodis inställt för stora som av någon outgrundlig anledning hade skenande högt blodsocker. Vilket i sin tur leder till timmar av peppning eftersom sånt gör henne väldigt påmind om sin sjukdom. Godiset bryr hon sig inte så mycket i ( hon fick dessutom äta det på söndagen istället) Men den mentala smällen var hård den här gången så det krävdes en hel del att få in henne på en positiv bana igen. Hemsk för henne och mentalt dränerande för föräldrarna. Tur att vi samlat massor av energi under dagen.

 3. Hej Beata,

  Hittade din blogg när jag sökte på information om hg. Är gravid med mitt andra barn i v 9 och är mitt uppe i hg-helvetet. Trodde att jag var förberedd den här gången men inser att jag nog förträngt en hel del. Jag vill tacka dig för allt du skrivit om hg, har lärt mig mycket av dig. Tyvärr saknas mycket kunskap om hg inom vården och man måste ”driva” sin sak själv samtidigt som man är så sjuk.

  Jag hoppas att du får en fortsatt fin höst och bra kämpat med träningen!

  • Hej kära du! Glad att du hittat hit! Har du även hittat till Facebookgruppen? Hyperemesis Gravidarum Sverige. Bästa stället för kräkfior som vi… Ledsen att du går igenom detta igen, det är verkligen fruktansvärt. Om jag kan göra något för dig så säg till…

   • Tack för tips, kände inte till den facebookgruppen. Det är viktigt att känna att det finns andra som vet hur det är. För det är helt omöjligt att förklara för någon som inte gått igenom detta hur grymt det är. Det gör att man, trots stöd från familj och vänner, kan känna sig ensam. Ska kolla in facebookgruppen!

    Tack igen och kram!

 4. Har redan hunnit med sovmorgon och baka kalljästabullar. Ngt bra med att vara morgonpigg 😊 idag ska jag faktiskt till Köpenhamn med en kompis. Blev hastigt och lustigt bestämt igår. Jag som är en planerare är chockad över mig själv och nöjd 😃 Trevlig lördag.

 5. Min morgon har bestått av mys med lilleman i sängen en stund innan vi klev upp, tog på oss morgonrocken och gick ut och plockade några plommon att ha till frukosten. Njuter av att äta frukost i lugn och ro och sedan är det lördagsstädning i lagom takt, en sväng till plantskolan för att barnen ska få välja en växt som de ska få plantera till gammelmormors minne (begravning på måndag). Sen ska jag bara mysa runt och göra vad som faller mig in för stunden efter flera helger på raken som varit helt uppbokade.

  • Precis så jag tänker också! Mysa runt, det som händer händer. Städa lite, softa mycket… (får se vad barnen säger dock, de blir lite rastlösa av det här tråkiga ”göra ingentinget”). Njut av er helg!

 6. Haha, låter precis som jag. Trots att vi får ligga kvar då barnen roar sig själva går jag oftast upp senast 8 på helger. Älskar att få börja lugnt med kaffe och tidning.
  Ihelgen ska familjen dela på sig så jag och dottern ska vara själva hemma. Blir ridning och bio idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.