Vardagskontraster

Ibland får jag inte ihop att jag kan vara superenergisk marknadsmänniska i klackar ena dagen och urskiten svettluktande mysbyxemamma nästa. Och svetten beror inte på träning, då hade det ju kommit ett skrytinlägg istället.

Vissa dagar läser jag två böcker för Mellan vid läggningen, lyssnar tålmodigt på Stors läsarkvart och avslutar med att sjunga alla verser av ”Per Olsson han hade en bonnagård”. Med autentiska djurljud och tonartshöjning efter varje vers (det blir högt i slutet!). Andra kvällar mutar jag med Ipad för att kunna gå direkt på god natt-kramen.

Jag kan gå upp klockan 05 för att hinna träna, duscha, tvätta håret, sminka mig och allt vad det är. Och jag kan ligga vaken vid 05 och svära inombords över den snoriga och fäktande bebisen bredvid mig.

Ibland sitter jag högt på mina prettohästar och tvingar alla till skärmfri dag med sällskapsspel, utevistelse och ekomat. Ibland drar jag ner rullgardinerna för att den himla solen reflekteras i tv:n och barnen måste ha hörlurar till sina devices så att jag kan koncentrera mig på mobilen och ”Housewives of New Jersey” samtidigt. Fryspizza till middag, mums.

Ibland lägger jag ut storsmilande svettselfies på Instagram. Ibland lägger jag inte ur något för att det ser så tråkigt ut med en trött, huvudvärkig gnällmorsa.

Jag önskar ofta att jag bara var det ena och inte det andra. Den där som alltid orkar, hinner, ler. Men sådan är ju inte verkligheten och egentligen är jag rätt glad för dem. Kontrasterna.

image
Svettiga (otränade) armhålor, mysbyxor, New Jersey-fruar, sömnbrist, huvudvärk. Så imorgon måste väl bli en tvärtom-dag va?!

7 reaktioner på ”Vardagskontraster

  1. Spot on! Precis så är det och det är underbart i sig på något konstigt vis. Allra vanligast är väl någon slags blandning av det där. Lite eko och lite skärm … typ så.

  2. Det är i kontratserna det sker. I förflyttningen uppstår känslan, det har jag tagit fasta på. Tänk om det inte hände något, lite som att botoxpannor inta kan rynkas. Så himla konstig grej!

  3. Variation förnöjer! Och shittans, skärmfri dag… ambitiöst! Men ja, vissa dagar är vi mer superwoman än andra. Och det är bra det! Om du alltid orkade allt det där braiga skulle vi andra ha ångest!

  4. Oh underbara du! Det är nog så för de flesta. Jag blir superstressad av dessa duktiga människor som läser 1h varje kväll för barnen, som aktiverar barnen och inte låter dem spela tv-spel/ipad några timmar och inte går runt i pyjamas halva helgen. Men jag försöker lära mig acceptera att jag är inte alltid så. Eller jag är båda två, den hurtiga och den slappa, men ibland lite mer den ena. Kram

    PS. I min värld är du grym. Varje morgon tänker jag att jag ska upp kl 6 och träna och jag tänker nästan alltid på dig då, men jag har inte lyckats än, och försök har pågått i 2 veckor nu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.