Ett till (tjurigt) filmtips

Här sitter jag och skjuter på det oundvikliga*. Jag har haft en tjurig morgon som återigen kapades av småfolket i mitt hus och mitt planerade yogapass+kettlebellpass innan frukost blev delayed until further notice. Jag är sjukt dålig på att hantera när min planering stupar och med tanke på tidigare nämnda små människor och livet i största allmänhet så stupar min planeringen ungefär nio gånger av tio. Så ja, jag är tjurig rätt ofta.

I all min tjurighet stal jag mig en stund i min bästa fåtölj (och den enda, om vi ska vara korrekta) och det känns som att jag suttit i fem minuter men klockan piper redan ilsket ”It´s time to move!”. Himla klocka. Först och främst vill jag få ur mig det här:

Ska ni se en film med familjen (eller själv för delen) så ska ni se den nya versionen av ”Annie” (finns på Itunes). Så. Himla. Bra. Jag och Stor såg den på bio i våras (dagen innan jag pressade ut ett bowlingklot ur snippan!!) och igår hyrde vi den när vi hade tjejkväll med våfflor. Suverän. Älskar den uppdaterade musiken och hela storyn är ju underbar (den gamla filmen har jag sett ungefär tretusen gånger och den finns på min topp tio över världens bästa filmer). Grinade massor förstås, det är ju så jag ser på film – genom tårdimma.

Så, se och njut! Och så två bonusstatements bara för att dra ut på det oundvikliga* ännu längre.

Om jag inte tränar idag så får ni tillåtelse att slå mig. Hårt.

Imorgon vill jag vara totalt ledig. Inte göra någonting ”duktigt” överhuvudtaget. Bara göra härliga grejer. Önska går ju!

Vad gör ni? Härligt eller duktig?!

 

*Det oundvikliga = vindsröjningen som jag drog igång igår, äntligen! Nu är det no turning back, bara att slutföra. Drygt åtta år i huset och det blir en del prylar…

11 reaktioner på ”Ett till (tjurigt) filmtips

 1. Både härligt och duktigt.
  Löparrunda följt av en ego-kväll med hårfärgning, bryn- och nagelfix och ansiktsmask.
  Och så ett glas rött. Njutbart!

  Förstår precis den där tjuriga känslan. Hatar också när planeringen faller.
  Kram!

 2. Satt precis (på toa för det ju där man liksom hinner tänka…) och summerade min dag som jag tyckte inte innehållit nått… So here it goes; sovmorgon till nästan 9, slappfrukost och fika som gick in i varandra, sedan lunchfix (kalops inspirerad av er). Medan kalopsen kokar underhåller jag lilleman, sätter på en av dagens tre maskiner tvätt och en deg för kalljästa frallor. Ut i grönsakslandet efter grönsaker till maten. Inser att jag inte kommer hinna storebrors saxofonframträdande, är hemma med lilleman istället och tvättar lite till, bakar muffins och ger mig ut i hönshuset för en much needed städning där (hade du vetat hur mycket de där fjäderfäna bajsar hade du aldrig givit bort några! Du är förlåten, du är från stan… 😉). Försöker tänka på bålaktivering medan jag sopar hela ladugården i hopp om att det ska kunna kallas träning i någons bok liksom… Familjen skriker nu efter fika och jag kommer ÄNTLIGEN ut på en promenad (som från början var planerad till tidig morgon). När jag kommer hem äter jag, kors i taket, ett nyttigt mellanmål och när samtalet går in på kvällsmat deklarerar jag tydligt att ”jag står inte vid spisen mer idag…” De andra åker och handlar och jag bakar ut frallor, och startar tacofärsen när jag ändå är igång. Hänger tvätt nr 2 & startar nr 3. Passar även på att förbereda för morgondagens middag genom att ta mig an älgsteken. Äter till slut kvällsmat. Nattar lilleman och storebror (det är tydligen tröttsamt att vara på musikläger ett knappt dygn). Tittat en halvtimme på tv och äter godis tills jag mår illa. Nattar mellansyster och grämer mig över att jag inte orkar se kvällens avsnitt av Poldark (& tackar för svtplay).
  😴 god natt 😴

 3. Härligt och duktig. Tränade kl 7,30, åkte och fixade pass till barnen, fikade vid Eriksberg med maken, slappade i solstolen.
  Vi körde vindsröjning i somras. Efter 18 år i detta hus. (Skrev jag 18!! Jag är ju bara 26 år. 😉) såå skönt att få det gjort. Och jag säger bara: släng. Stod och velade i somras när jag hittade små bebisgrejer men inser att ingen kommer använda detta igen.

  • Har rensat ut bebisgrejer jag med, så skönt. Inte alls sentimental faktiskt, jag är klar :-). Nu går stafettpinnen till lillasyster som väntar trean och lillebror som väntar första!

 4. Trädgårdsloppis hos oss idag. Burit ihjäl mig både för under och efter. Blev något försenad med förberedelserna pga inläggning på barnavdelning med litet barn (som dock mår mycket bättre nu) Nu ska vi bara köra tillbaka alla bord och tält till fotbollsklubben, sen ska jag nog inhalera en flaska vin typ.
  Sur när träningsplaner fallerar? Jo tack, så typ 100% av tiden just nu.

  • Ånej, diabetesgrej? Fy sjutton… Hoppas ni är ok nu. Och att loppisen gick bra trots allt! Kommer du till Trollhättan nästa helg eller hur går det med ryggen?

   • Jag kommer men får nog ta det lite lugnare än planerat.
    Nej, det var den lilla den här gången, men hon mår bättre, lite sliten. Troligtvis har hon haft migrän typ, men ett tag var vi väldigt oroliga för hjärnhinneinflammation. Fram och tillbaka till akuten i två dagar och sen inläggning med väckning en gång i timmen för kontroll av blodtryck och pupiller. Hemska dygn men det verkar ha gått över nu.

    • Stackars liten! Tack o lov att det gick bra. Hoppas hon slipper migräneländet framöver.
     Jag får ju också ta det lugnt. Har valt vad jag tror är de lugnaste klasserna men det lär vara utmanande i kubik ändå..m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.