Pms-rant

Genom åren har jag lärt mig själv mycket om mig själv. Generellt bra grej att känna den man spenderar exakt all tid med väldigt väl. Särskilt praktiskt är det när pms-veckan rullar in som den gör like clockwork varje månad (med undantag för preggoperioder förstås).

Då kan jag påminna mig själv om att min familj faktiskt är precis lika normalstöriga som andra veckor och inte försöker driva mig till vansinne just dessa dagar. Jag kan komma ihåg att jag är lite extra glömsk och att det krävs några tankevurpor för att få fram något vettigt. Jag behöver inte bli stressad över att jag inte har samma energi till träningen, att jag är trött hur mycket jag än sover och att min mage är ett bottenlöst hål som helst vill fyllas av ostfrallor och ostbågar. Jag undviker nyhetsmedier för att welt angst håller mig vaken på nätterna tillräckligt som det är. Jag vet att jag känner mig oerhört skör men att det går över.

Allt det här och lite till har jag lärt mig efter intensiva självstudier.

Så HUR i hela friden kunde jag få för mig att det var en bra idé att hyra ”Still Alice” just idag???

Råångest. Pucko. To be remembered until next month.

image

8 reaktioner på ”Pms-rant

  1. Vätskedrivande + SSRI läkemedel is da shit! Lever med detta h-vete och har försökt allt, detta lindrar det något, + träna mycket.,

  2. Älskar att du pms-rantar, sånt behövs! Haha, du sa det förresten själv: tankevurpor 🙂

    Försöker också lära mej att liksom backa under pms-veckan men har fortfarande lite svårt att fatta att jag inte håller på att gå in i fullskalig depression vissa gånger. Getting there dock, jag menar, jag har ju bara haft mens i över 20 år ännu. En måste ju ge sej själv en liten inlärningssträcka 😀

    • Exakt så! Iofs har min pms inte varit sån här sedan jag var 14 men ändå… Precis nu, efter att jag skrivit allt detta och tänkt på det så gick jag runt i köket och tänkte typ ”jag är verkligen inte bra på nåt. Och nu ska jag börja jobba snart och min nye chef kommer fatta direkt att jag är usel. Ful är jag också. Och egentligen borde Viktor gifta sig med någon annan…”. Sen kom jag på…pms. Slippery little sucker.

      Och sen – när mensen kommer. Då jag jag liksom Queen of fucking everything 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.