Tre träningsdagar

I söndags körde jag naprapatricks kettlebellpass. Mest fitnessövningar som sagt (som marklyft och rodd) men också några övningar som jag inte trodde jag skulle kunna köra än på ett tag (som svingar och goblet squat). Jag fick kämpa rejält med bland annat just goblet squat, 8 repetitioner med 8 kg kula. Körde betydligt tyngre och fler reps BL (Before Liten) men det är ju en del av grejen. Ödmjukheten inför kroppen och allt den gått igenom senaste året. Nu ska det bara gå uppåt!

Igår blev min morgon kapad av ungar som vaknade för tidigt och min morgonyoga försvann in i det allmänna tumultet som mornar innebär (här). Jag var rätt sur och grinig men framåt eftermiddagen tog jag mig faktiskt till gymmet och körde igenom naprapatricks TRX-pass. Det hade jag så klart kunnat göra hemma men jag behövde komma iväg… Många bålstabiliserande övningar, helkroppsstyrka och ett gäng övningar som var alldeles för tunga för att klara de 2 x 10-15 reps som han angett. I love it. Blir så tydligt när jag blir starkare då.

Idag sov barnen ända till 07 som de ska och när jag gick upp 06.15 i höstrusk blev det tända ljus och härlig yogapraktik. Efter lämning av Mellan vid förskolan tog jag en powerwalk i skogen och väl hemma var jag blöt av både regn och svett. Körde igenom mina mobiliseringsövningar som handlar om aktivera insida lår på olika sätt. Verkligen inget ansträngande men bra för fogarna.

Ont har jag typ överallt. I vänster höft där jag tydligen har en inflammerad slemsäck (högst oklart om min naprapat bara hittat på det äckligaste ordet han kunde för att lura mig). I höger ljumske där muskelfästet är väldigt irriterat (den massagen klarar jag mig gärna utan vid nästa besök). Och i ungefär exakt alla muskler i hela kroppen. Men inte i fogarna, peppar peppar!

Imorgon… Planeringen säger kettlebellpass. Vi får se vad träningsvärken säger!

Tränar ni eller? Vad?!

8 reaktioner på ”Tre träningsdagar

 1. Jag tappade bort träningen för ett par månader sen. Och det är skittrist. Startade igång mitt medlemsskap på gymmet igen förra veckan i hopp om att gå på mammapass men har fortfarande inte kommit iväg. Och jag kräks på hur bitter jag låter 😝 Men hopp om regelbunden träning finns, även om det kanske dröjer tills jag börjar jobba i januari.

  • Du hittar tillbaka. Träning föder träning. Vill du träna eller är du chill med att softa några månader till? Bestäm dig och njut av vad du än väljer. Ingen bitterhet 🙂

 2. Gick in i v 41 idag och är lite bittert avis på ”alla andra” gravida som gymmar och powerwalkar och tränar med pt ända in på förlossningen känns det som. Jag tappade bort min träning ganska tidigt i graviditeten, mest pga extrem trötthet som vägrat ge med sig, men nu är jag bra sugen på att få börja röra på mig igen. Ska bara klara av det här lilla ”maratonet” först, när det nu behagar dra igång. Men idag yogade jag iallafall, lite katt & ko och sådär klarar jag av trots ömmande bäcken och halsbrännan from hell. Bättre än inget och bra för själen!

  Tack för inspirerande blogg!

  • Stackars övergravida dig!! Verkar urjobbigt… Men ”alla andra” tränar inte på ända till förlossningen. Vissa kräks istället :-). Snart är du i mål med bebis i famnen och om några månader kan du börja tänka på annat än amning och sömn. Jag VET att det känns som en evighet men det ordnar sig… jag började ju inte ens träna förrän efter mitt andra barn och jag är ju perfekt, så… 😉

 3. I feel ya med ljumskmassagen! Båda mina ljumskar var kraftigt överansträngda (vänster framförallt) och första gången jag var hos sjukgymnasten blandandes tårar med ett tokigt skratt på grund av smärtan. Haltade i två dagar efteråt men bättre blev det haha!

 4. Jag har haft en inflammerad slemsäck under foten en gång enligt min doktor, gjorde sjukt ont och jag fick gå med kryckor i några dagar. Hur som helst tränar jag, idag körde jag ett pass Stronglifts och sedan var jag sugen på frisk luft och en promenad så jag gick ut och gick men tänkte bara att det skulle bli en kort promenad men eftersom jag uppenbarligen inte har något lokalsinne än så gick jag vilse och hade till slut ingen aning om vart jag befann mig. MEN google maps hjälpte mig hem. Herregud, vad gjorde man förr???

 5. På tal om äckliga ord som sägs orsaka problem i kroppen… Jag opererade mitt knä i vintras och läkaren konstaterade då att jag hade ett slemsäcksveck(!) som var för tight. Kände mig oerhört äcklad av min egen kropp..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.