Weekend wrap-up av v. 37 och planering v. 38

Måndag morgon och jag har i vanlig ordning vägt mig för att hålla lite koll på hur det går för mig rent viktmässigt. Det går bra, helt enligt plan faktiskt. På åtta veckor har jag gått ner 4,4 kg och det är till och med aningen mer än mitt mål på 0,5 kg i snitt. Dessutom sker det oerhört enkelt. Jag äter gröt och ägg och keso och smoothiesar och äppelbitar med jordnötssmör. Jag äter falukorv och kalops och smörgåsar och vegetarisk lasagne och broccolibiffar och lax. Jag har en slags grundtanke om att jag inte äter fika, godis eller snacks men veckan som gått har innehållit både nybakad kärleksmums och ostbågar. Inga förbud, bara riktlinjer och än så länge räcker det. Skönt!

Jag hade diverse mål för förra veckan.

 • Börja läsa ”Konsten att höra hjärtslag” (Check! En skön och solig eftermiddag i lekparken!)
 • Spela spel med barnen (Nope… Vill lära Stor backgammon, får se om Stor vill lära sig!)
 • Röja tvättstugan (Japp!)
 • Röja hallen (Halvfärdigt, ämnar bli klar idag)
 • Gå igenom höst/vinterkläder till barnen (Check och dessutom kompletterat lite vid gårdagens shopping)
 • Nå 100% aktivitetsmål varje dag (Nope, men 90% i snitt vilket jag tycker är bra considering)
 • Starta Youtube-kanal (Ja, faktiskt! Inte för att det kommer visas något fantastiskt där… tror jag. Men jag vill bli bättre på Youtube som kommunikationskanal och lära mig lite enklare videoredigering. Kompetensutveckling på egen hand!)
 • Beställa Strong Curves (Nej, men kan göra det typ nu?! Kommer inte kunna starta än, antar jag, men LÄSA kan jag ju!)
 • Testa hur det känns med kettlebells (trodde att denna skulle få flytta fram flera veckor men sen blev det ju ett underbart kb-pass igår, tack för det napraPatrik!)

Förra veckan hade jag en träningsplanering som sprack ganska omgående i och med naprapatbesöket men jag var ändå vardagsaktiv och jag yogade varje dag. Denna vecka (och några kommande) blir planeringen utifrån naprapatens upplägg.

Måndag: Yoga + TRX-pass
Tisdag: Yoga + mobiliseringsövningar + mammamageövningar + promenad
Onsdag: Yoga + KB-pass
Torsdag: Yoga + mobiliseringsövningar + mammamageövningar + promenad
Fredag: Yoga + TRX-pass
Lördag: Yoga + vila/reserv
Söndag: Yoga + vila/reserv

Gott och blandat:

 • Förra veckan valde jag att detoxa lite ifrån mobilen och därmed vissa sociala medier. Det blir för mycket tid med telefonen i hand just nu och jag kommer välja mina tillfällen bättre. Älskar alla inspirerande kanaler men måste helt enkelt prioritera min tid, som vi alla.
 • Liten har precis fått andra omgången sprutor i låren. Hon är nu 5 månader och en vecka, väger 7.720 gr och är 66,5 cm lång.
 • Det är två veckor kvar till jobbstart för min del och i veckan har jag som mål att ha en riktig mammaledighetsdag på stan… Bebis i vagn, fika på café, gå i affärer. Behöver lite smått och gott till jobbet men framförallt en klänning till bröllop vi ska på i oktober. Måste bara lösa barnvakt till de stora först!
 • Vi har mitt bland bröllopsförberedelser (Barnafaderns brors bröllop), jobbstart, Barnafaderns 40-årsdag och allmän trebarnschock helt tappat bort att vi brukar ha barnvälsignelse* för våra barn när de är cirka 5 månader. Nu vet vi inte om vi får ihop det innan årsskiftet. Stackars lilla trea, så här kommer nog ditt liv vara…
 • Ett ständigt mål, totalt kapat från min kloka faster Eva: Njuta minst en kvart om dagen! Oftast i favvofåtöljen med en kopp kaffe och bok medan Liten sover. Sen orkar jag vardagskarusellen en stund till!

 

Hur ser er vecka ut? Planerar ni och sätter upp mål eller tycker ni att jag är skitstörig?!

image
Liten Gos på underbar septemberutflykt med stora syskon. Hemmaröj, havsnjuteri, shoppinglycka och kettlebellglädje.

*Barnvälsignelse: Det vi har i vår församling istället för barndop eftersom man sedan kan välja att döpa sig som vuxen (eller tonåring eller whatever). Lite same same fast inte vatten-på-huvudet-delen. Kalas efteråt vill vi ha förstås!

2 reaktioner på ”Weekend wrap-up av v. 37 och planering v. 38

 1. Åh, jag tycker du är så härligt inspirerande! Både i din träning och hur du ser på livet. Jag har inga egna tydliga mål, men när jag läser din lista känner jag att jag nog borde ha det! Och inga jobbiga måste-nå-mål, bara härliga vägvisare i vardagen. Att komma ihåg att sätta upp även njutningsbara mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.