Status på mammamagen

Fem månader sedan Liten föddes och jag firade med final i Mammamage-appen! 

Dock helt utan fyrverkerier och fanfarer. Men ändå. Hurra för mig!

Särskilt rolig träning är det inte men det tycker jag ju inte om core-träning annars heller… Däremot så har jag hela tiden känt att det gör nytta och att jag blivit starkare för varje steg. Som sig bör.

Jag har också fått extraträning genom den övriga styrketräningen och i yogan där både andning och olika positioner ger samma sorts aktivering. Jag aktiverar på ett annat sätt i vardagen också och är överhuvudtaget mer medveten om min bål. Det bådar gott för framtida styrkeutmaningar!

Naprapaten kontrollerade ju min aktivering och tyckte att jag gjorde helt rätt. Kunde andas under tiden och aktiverade inte de övre (ytliga) magmusklerna, aktiverade nerifrån och upp och enligt konstens alla regler.

Utseendemässigt är magen precis lika mjuk och fluffig som innan. Livmodern har förstås dragit ihop sig för länge sedan, nu är det de kvarvarande gravidkilona som fördelat sig över kroppen. Någon tvättbräda bryr jag mig inte om, jag vill känna mig stark och i sinom tid kunna knäppa mina jeans.

Jag är stolt över min mammamage!

 

image
En styck mammamage i all sin prakt!

Fortsättningen blir lite mammamage 2.0 enligt min naprapat. Jag var där igår igen och två av tre smärttester för fogarna visade nu på noll smärta men den sista är också den svåraste. Jag ska få ett träningsprogram som utgår ifrån bäckenområdet och utåt, det ska utföras fokuserat och noggrannt för att stärka mig på rätt sätt. Han menar på att jag får starta från noll nu för att ha en supergrund att bygga på sen. Det låter väl klokt (men erbarmligt tråkigt!). Jag litar dock till fullo på hans omdöme. Han checkar dessutom av hela tiden med en naprapatkompis som är mammamage-certifierad så att det verkligen blir helt rätt. Jag flyttar hela tiden fram ”testa kettlebells” och ”starta upp Strong Curves” på min planering men tålamod är en dygd har jag hört…

5 reaktioner på ”Status på mammamagen

  1. Min första tanke var: ”Imponerande att hon tagit bilder med flera månaders mellanrum på exakt samma plats” tills jag insåg att det är samma mage, samma tid.:-)
    Grymt bra jobbat med aktiveringen av hela bålen, du ser stark ut!

  2. Din naprapat låter så väldigt bra tycker jag! Egentligen är det ju en väldig ynnest och chans att få börja bygga grunden helt från början, i lämpligt tempo. Det borde nog fler göra, även utan att ha fött barn. Jag t.ex. 😉

    • Jag är nog lite kär i honom. Känns oerhört kunnig! Och visst är det gött att göra om – göra rätt. Men hade jag inte varit i post baby-fasen hade jag nog aldrig stått ut… nu är det ju ändå en omstart liksom 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.