Hudlöst

Studiedag idag och vi har lånat med en kompis till Mösseberg i Falköping där det finns lekplatser, djur och sus i träden. Efter en intensiv vecka för min del rent praktiskt (kids och jobb och stök och ljudgrupp i kyrkan och upptaktshelg med församlingen) och dessutom en totalt känslourladdande vecka (flyktingkatastrofen) så känner jag mig helt urladdad och hudlös. Allt fint (och det är mycket!) framkallar lyckotårar och allt fult (tyvärr också mycket) ger panik och ångesttårar. Nu är jag slut som känslomänniska och behöver laddas upp igen. Det gör jag bland annat genom att checka ut från några av mina sociala mediekanaler ett tag. Jag har med glädje läst om alla möjliga sorters hjälpinsatser och jag har med sorg läst vissa människors vidrigheter och nu orkar jag inte mer av vare sig det ena eller det andra. Jag måste krypa in i mig själv lite, så att jag orkar upp på barrikaderna igen sen.

En stund på en filt i solen gör gott. Barnen leker, vi har fikat och just här och just nu är vi trygga.

image
Bananer, äpplebitar med jordnötssmör, kex, questbar och - så klart - kaffe...

Vad gör ni idag?

3 reaktioner på ”Hudlöst

  1. Samma här vännen. Det gör ont. Berör. Gör mig arg. Väcker starka känslor för det som mullrar i samhället. Det goda. Det onda. Allasom kliver fram med utsträckt hand. Jag gråter över det. Det bra. Det goda. Det fina. Men det andra. Det som visar sitt fula ansikte. Jag blir maktlös. Rädd. Arg.

  2. Känner samma. Gråter för typ allt. Den där lilla grabben och hans familj. Håller hårt i min egen, så rädd att förlora dem. Haft en galen helg med dotterns fotbollslag. Övernattning med allihop och jag stod för utfodringen. Positivt överraskad av dem alla, fina goa tjejer som bryr sig om varandra. Det var ganska skönt att leva i den bubblan ett par dagar. Idag blev det dock vab, och samma i morgon. Men sån där lagom vab, där man kan pyssla och se på film under täcket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.