TRX på utegymmet

image
Ett gym. Ett mycket härligt gym!

Naprapaten var precis så kunnig och bra som han lät på telefon. Han gick igenom hela kroppen, berömde mig för att jag aktiverar magen precis som man ska och känns stark och läkt (tack för det Mammamage!) och behandlade ytterst försiktigt fogarna med några enkla (men smått obehagliga) rörelser. Jag fick ett par övningar som jag ska göra hemma och en hel det restriktioner, tyvärr. Träna mycket försiktigt kommande dagar, därefter inte göra några övningar eller pass som tidigare har lett till att jag fått lite ont. Inte gå powerwalks, inga ensidiga övningar. Jag ska tillbaka dit om två veckor och då vill han att smärtpunkterna ska vara mycket mindre eller borta helt.

Boring. Det var tråkig träning redan innan eftersom jag själv gett mig liknande restriktioner men nu blir det ännu lite tråkigare.

Hur som helst, eftersom jag faktiskt fortfarande är lite snuvig och inte tränat alls sedan jag blev förkyld så passar det kanske rätt bra. Och så är det förstås klokt att bygga en stark och frisk grund nu när jag ändå börjat om…

Har precis kommit hem ifrån dagens lämna-på-förskola-promenad. Just de turerna får bli mina enda promenader och jag går inte särskilt fort och tänker på att ta kortare steg. Gick via utegymmet hem och hängde upp TRX:en för ett lätt pass för hela kroppen. Tre omgångar med trisets – en benövning, en överkroppsövning och en mammamage-övning. Trettio minuter och sen hem till belöningskaffe!

Trisets i TRX (12-15 reps, 3 varv):

 • Benböj
 • Rodd
 • Mammamageövning
 • Overhead squat
 • Armhävningar (mot bänk)
 • Mammamageövning
 • Höftlyft
 • Dips
 • Mammamageövning

 

4 reaktioner på ”TRX på utegymmet

 1. Jag var också iväg idag. Och ska tillbaka redan på fredag. Uppenbarligen ”sitter det som berget” i mitten på ryggen. Och vänster sida av bäckenet satt typ 2 cm högre än på höger. Och nacken brakade som bara den. Inte mycket som var rätt hos mig ( fast det vet vi ju redan) och jag får ICKE kettlebella eller träna annat tungt just nu. Oh well, jag har ju bara pass ikväll…Får be deltagarna plocka fram allt själva 😉
  Skämt åsido, kiropraktorer är bra. Man ska ta hand om sig.

   • Supertrist, men han rekommenderade crosstrainer för den får med rörligheten i övre delen av ryggen. Jag tolkar det fritt och kör intervaller 😉
    Var tillbaka på nytt besök idag och har två till veckan, inte billigt att lösa upp en ryggrad av betong

    • Klart han menar intervaller!! Jag kommer köra på crossen senare i veckan om det känns ok efter veckans oundvikliga promenader (till och från förskolan). Så himla tradigt att kroppen konstrar när jag äntligen inte är gravid mer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.