Napraprat

Ringde alternativ 1:

”Hej, jag heter Beatatjata, fick mitt tredje barn för några månader sedan och har lite ont i höfter och leder och fogar och så vidare… Vet inte ifall det är graviditetsrelaterat eller på grund av min reumatism som blossat upp men jag undrar om det kan vara läge att kolla upp? Har du erfarenhet av att behandla gravida eller efter förlossningen och den här sortens besvär?”

Får korthuggna svar i stil med ”jadå, jag har erfarenhet av allt. Det kan jag väl ordna. Visst.”

Jag frågar vidare, förklarar mer och efter kanske fem minuters samtal säger hen: ”Du, jag är upptagen med en patient här. Du får boka en tid på hemsidan så löser jag det när du är här”.

Nej tack.

Alternativ 2:

”Hej, jag heter Beatatjata osv osv”

Svar i stil med:
”Jaha, när födde du? Var gör det ont? Jag är väldigt försiktig om det inte gått minst 6 månader sedan förlossningen. Bålstabilitet är viktigt, jaså du kör med mammamage-appen! Vilken nivå? Jaha, så långt, då är det säkert bra, jag kan kolla aktiveringen åt dig, det kan vara svårt att känna själv. Sen blir många muskler inaktiverade under graviditeten och det kan vara svårt att få upp funktionen i dem efter så jag kan kolla dem åt dig. Kan behandla försiktigt vid behov och så kan du få övningar som hjälper. Hur låter det?”

Ja tack!

image

Återkommer om resultatet!

Vad gör ni denna löningstisdag?

10 reaktioner på ”Napraprat

 1. Jag har kört MammaMage, yey! Och shoppat för alldeles för mycket hos Jollyroom… Men nu är depå väg två vagnar hem till oss dom tillåter oss att faktiskt ha lite packning med i bilen. Går ju inte att dra med husvagnen hela tiden 😁😉

 2. Märkligt betmötande av nr 1 !! 😦
  Även oförskämt gentemot den (betalande) patient h*n hade!

  Antingen säger man ”Jag har tyvärr inte så mycket erfarenhet av post-gravida, men jag kan rekommendera XXX”.
  Alt. ”Jag har en patient nu. Kan jag ringa upp dig lite senare, så kan vi gå igenom dina besvär?”

 3. Köper nya konsertbiljetter för att fylla tomrummet efter helgen. Och funderar på att boka kiropraktor eftersom ryggen uppenbarligen inte tänker bättra sig. Borde kanske bokat kiropraktor som nummer 1 och biljetter som nummer två? Hmmm, fast biljetterna är ju en bröllopsdagspresent, eller är det bättre att få en fru som inte gnäller över ryggen hela tiden….dessa vaaaaal hela tiden!
  Du verkar ju komma till någon riktigt bra iaf, håller tummarna för det!

 4. Det där med kundbemötande alltså…. Så viktigt! En sådan konst! och vilken fröjd när det fungerar och man känner sig hörd.

 5. Vilken skillnad! Kul du kom rätt tillslut 🙂 Lönetisdag??? nä här jobbar man visst i Landstinget sen några månader tillbaka och får vänta 2 dagar till. Har jättesvårt för att komma ihåg det bara 🙂

 6. Denna löningstisdag är jag lite lätt irriterad eftersom min lön är försenad, gaaaaaah. Den kommer imorn men ändå, här har en planerat och så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.