Ekologisk hudvård

image

Jag älskar hudvårdsprodukter och smink och sånt. Nuförtiden är mitt badrumsskåp inte alls lika imponerande som det en gång var men intresset ligger där och pyr. De senaste åren har min hudvård framför allt bestått av produkter från Origins, jag gillar märket jättemycket. Men visst är även jag påverkad av eko-trenden och har länge tänkt att jag ska testa. Det låter ju rimligt att om vi är noga med vad vi stoppar I kroppen så ska vi vara noga med vad vi kletar PÅ kroppen. Huden tar ju upp grejer, det är själva poängen. Tänk typ nikotinplåster och voltaren-gel och sånt.

Anyway. ”Det är för svåååårt” har jag tänkt i evigheter. Har läst lite om olika märken och produkter och eftersom jag har oerhört svårt att ta beslut i vanliga fall så blir såna här inköp livsavgörande. Tills jag kommer till den punkt att jag bara…gör. Slutar tänka så himla mycket och gör.

Just nu behövde jag tre produkter. En peeling till ansiktet, en dagkräm och ett serum. I våras var jag på en ansiktsbehandling med Maria Åkerbergs produkter på Skogsro Spa och gillade det så jag kollade in deras alternativ. Jag kollade också upp Estelle & Thild som jag läst om. Längre än så gick jag inte, det blir för många saker att välja på. Jag kollade upp just de produkter jag behövde och eftersom Maria Åkerbergs landade på 400 kronor mindre än Estelle & Thilds så beställde jag, med fri frakt och leverans direkt till dörren, ifrån Skogsro Spas ekoshop.

Det var ju inte så komplicerat. Men det tog nog ett par år från tanke till handling…

Hur produkterna är återstår att se. Jag har testat peelingen ett par gånger och gillar den verkligen. Serumet känns toppen men dagkrämen har jag inte testat än då jag använder slut den jag har. Är lite förvånad över att det är så svårt att hitta ekologisk dagkräm med spf men vi går ju mot höst så det kanske är okej… Känner jag mig nöjd så beställer jag fler grejer allt eftersom det jag har tar slut. Tror att nattkräm står näst på tur!

Vad använder ni?

17 reaktioner på ”Ekologisk hudvård

 1. Jag går hos en ekologisk hudterapeut regelbundet och köper det hon säger åt mig,bl a Maria Åkerberg och ett helt fantastiskt amerikanskt märke Suki (men det är väldigt kraftfulla produkter och inget en ska ge sig på utan guidning). Hon har gjort under för min hud så jag är hennes slav. Peelingen du köpt är en av de produkter jag har. Proffsknepet jag fick (som tydligen kom direkt från Maria Å själv) var att kombinera den m refining mask. Alltså först låta peelingkrämen torka in, sen ta refining ovanpå.

    • Därför att det räcker liksom inte för min vuxna hud enligt henne. Det krävs mer potenta blandningar. Åtminstone behövdes verkligen det i början när jag kom till henne. Då hade jag varit på resa i flera veckor och endast använt mandelolja, som både rengöring och övrigt, och huden var helt förstörd. Förmodligen inte av oljan då, men den hade inte räckt för att skydda mig mot klimatomslag, solskydd, dålig mat osv.

 2. Jag har bara eko i badrumsskåpet, men just ansiktskräm har jag inte riktigt hittatnågon superbra, då jag helst vill ha doftfri. Hade en favorit från Estelle & Thild, men den utgick. MÅ sägs innehålla hyperallergena doftämnen så den törs jag nästan inte prova, om inte du ger tummen upp förstås ;-). Annars är det som sagt mycket E&T, Urtekrams och Weledas barnserier, Burts Bee’s och Eco Cosmetics. Gillade Madara också, men de luktar lite starkt. Men eftersom jag vill använda slut det jag har innan jag testar nytt så tar det ju himla lång tid att testa olika. Tvättar gör jag bara med vatten. Ibland lite olja om jag haft mer smink än mascara.

  • Har ingen koll på MÅs doftämnen, får återkomma 8m jag får utslag överallt. Har du testat ren ansiktsolja istället för kräm? Hör om folk som kör mandelolja och allt vad det är men har inte provat själv. Är nyfiken dock! Skulle dock behöva en ”ekologisk hudvård for dummies” 🙂

 3. Jag har fastnat för BodyShops ekologiska serie Nutriganics. Hur bra och dryg som helst! Använder rengöring, ansiktsvatten, dagkräm, (har haft deras nattkräm jättebra!), till natten en sk Bouncingmask som är grym och när jag har råd ska jag fylla på deras serum. Älskart!

  • Var ju ett tag inne på att jag skulle gå över till Origins (eftersom jag vill va som du och du kollar ju allt så då behöver liksom inte jag…) men har inte haft någon anledning eftersom jag är så nöjd med ovanstående. Bara som tillägg….

   • Haha, det roliga är att jag gör samma, härmar Kirsten i det här fallet (låter henne bestämma vad jag ska ha…) så di är liksom i tredje hand i så fall 😉

 4. Jag letar, ännu utan helt bra framgång, efter bra schampoo o balsam som är ekologiskt. Tvättar alltid bara ansiktet med vatten och smörjer ytterst sällan. Önskar jag vore bra på att använda smink men minns inte ens när jag hade mascara senast….

 5. Jag är väldans nöjd med mina produkter från Maria Åkerberg. Mitt senaste köp från serien är krämen att ta bort make up, super bra! Men jag har inte testat produkterna för hår och kropp ännu, kan tänka mig att även de är bra.

 6. Jag gillar också Maria Åkerberg – bra pris och svenskt. Annars köper jag också ett ekomärke i smink från Åhlens – UNE även det bra pris.

 7. Åh, Maria Åkerberg är mitt absoluta favoritmärke och nästan det enda jag använder i kropps- och hårvårdsväg, på både mig och barnen. Liksom du började jag sakta byta ut innehållet i mitt badrumsskåp mot ekologiskt, en produkt i taget, för några år sen och MÅ är det märke som har fastnat efter en hel del letande och testande. Jag använder produkter ur serien för känslig hud till ansiktet, samt just den scrubben och djuprengörande ansiktsmask. Det är det enda som har helt och hållet fått bukt med min acne som jag haft från och till sen tonåren (är snart 30 nu). Hoppas du får samma positiva erfarenhet som jag :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.