Gesundheit

Förra veckan när jag kontrade Litens nysning rakt i mitt ansikte (och öppna mun pga fånig få-bebis-att-skratta-grimasering) med att säga ”lite bebisbaciller ska jag nog klara av” så hade jag fel. Ack så fel.

Och igår, när jag kände mig seg och trodde att det var latmasken i mig som försökte komma undan träningspasset så hade jag nog också fel. För bara några timmar efter passet var jag helt genomförkyld, hade ont i halsen och migrän. Dessutom hade jag ensamkväll eftersom Barnafadern jobbade och jag badade, tvättade håret, fixade kvällsmat, läste böcker och nattade två barn medan det tredje skrek. Livet på en febertermometer.

Oh well, det som inte dödar gör en bara trött och det kan jag nog hantera. Idag har vi gått med Stor till ny skola (tredje klass!), hängt på lekplatsen och pärlat. Nu äter jag man-tager-vad-man-haver-lunch och har skickat ett ”Sorry, men jag kommer inte till blodomloppet ikväll, för förkyld”-sms till arbetskamrat. Den fina träningsplanering för veckan som jag skrev ner igår ballar alltså ur direkt men whatever, världsliga ting. Har i alla fall träningsvärk i röva ifrån gårdagens förkylningsframkallande pass (finns på Instagram!)

Bild 2015-08-18 kl. 13.35 #3

Man-tager-vad-man-haver-lunch à la Beatatjata:

Igår åt vi broccolibiffar (recept finns också på Instagram!) men det enda som blev över var en klick potatismos och en liten gnutta salsa på avokado, rödlök, äpple och tomat. Moset blandade jag med två ägg och stekte potatisplättar av. I salsan hällde jag ner blandade salladsblad direkt från påsen och blandade runt för att vinaigretten skulle smitta av sig. I kylskåpet låg ett halvgnagt äpple och jag stekte upp lite halloumi (numera stapelvara i mitt kylskåp) för att servera till härligheten. Voila!

En reaktion på ”Gesundheit

  1. Tack för receptet på broccolibiffar. Testade igår o de tog slut här med dvs ingen matlåda idag men men. Trevlig helg och krya på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.