Weekend wrap-up

Jag vet att veckändan är över men jag hinner ju inte blinka utan att fyra dagar passerar så here it goes. Lite sen sammanfattning av förra veckan.

Jag hade två mål på förra veckans mål-lista. Att överleva (Barnafaderns första jobbvecka) och att röja/rensa/städa tvättstugan. Jag klarade ett av målen!

Och eftersom jag lived to tell the tale så kan ni ju gissa vilket.

Tvättstugan förblev oröjd (den är snarare mer stökig nu än när förra veckan startade) MEN Stor fick sin nya säng levererad i torsdags och det innebar enligt glasklar mammalogik att vi var tvungna att möblera om hela huset, typ. Så jag spenderade några dygn med att röja/rensa/städa fast i barnens rum. Nu är rockaden genomförd och Stor sover som en prinsessa på sin kontinentala ärtsäng med sänghimmel och ljusslingor (eventuellt har modern i familjen levt ut sina förträngda barndomsdrömmar) i det före detta gästrummet, Mellan har fått Stors gamla rum, Liten kommer få Mellans tidigare boningar och jag har slängt så mycket trasig plast och färdigmålade ritböcker som är moraliskt möjligt.

Jag har också tränat. Precis enligt plan faktiskt! Ett överkroppspass på gymmet, ett benpass på detsamma. Ett lugnare cardiopass (som blev hemma på crossen istället för pw), ett HIIT-pass i tabatastyle och helkroppsstyrka med kompis vid sjö. High five på mig!

I veckan som kommer skulle jag vilja…:

 • Träna fem pass enligt ungefär samma fördelning som ovan
 • Ha en egokväll utan barn…
 • Nätshoppa! (Behöver anti-rynka mig så mycket som möjligt och fylla på hälsoförrådet i skafferiet)
 • Ringa naprapat för att se om jag borde in och behandlas. Håller tummarna för att det kan hjälpa mitt knakande bäcken.
 • Kolla upp det där med ridskola till Stor. Fråga: måste hästrädda pälsallergiker till föräldrar engagera sig?
 • Ta tag i den enorma högen urvuxna kläder ur tre barns garderober som ska förvaras någonstans (och kanske fylla på den äldstes ekande klädskåp ty alla byxor är numera av modellen trekvart).
 • Läsa Raskens.
 • Fortsätta med att gå undan och räkna till 10 när jag känner för att explodera. Det funkar faktiskt. Ibland.
 • Se en film.
 • Åsså var det ju den där vindsröjningen…
 • Bada i sjöar – riktigt härligt nu ju!!

Lite blandade faktum:

 • Denna tredje vecka på min liberala viktminskningsplan gick jag upp några hekton. No worries, förmodligen träningsvärksvätska men åtgärderna blir ändå att skriva matdagbok denna vecka samt att dra ner på mackorna. Bröd. Näst efter kexchoklad och chips min bästa grej. Hittills har jag alltså gått ner 1,3 kg på tre veckor. Det är så det brukar se ut för mig. ”Loosa tio kilo innan halloween!!” är sååå inte min grej.
 • Liten firar 4-månadersåldern med att få sin första förkylning och lätt feber. Hon har sovit oroligt och hostigt i min armhåla inatt. Jag har sovit inte.
 • Jag ska in till jobbet i veckan och träffa ny boss. Jag är bra sugen på att börja jobba tidigare än november och så blir det nog bara Barnafadern får OK från sin boss.
 • Jag har aldrig lyssnat på så många sommarprat som i år! Att röja/rensa/städa är bra för lyssnandet.
image
Förkyld fyramånaders fyller fliggdelen

5 reaktioner på ”Weekend wrap-up

 1. Ah mäh, superkvinna ju!

  Jag är också hästrädd och har fått en hästtokig dotter. Förstår inte hur det gick till! Nu gått bredvid och lett dregglande hästar (isch!) på knatteridning ett år och eftersom hon ännu inte fått plats i riktig grupp så verkar det fortsätta. Håhåjaja. Men den där kärleken i hennes ögon alltså.. Det är värt det ändå. Men jag ser fram emot att bara behöva sitta på en läktare och titta.

  Idag har jag länkat dig förresten. I ett kort infall av ytligt filosoferande.

  • Såg länk, tack!! Glad att du har en såpass bra graviditet, det verkar härligt :-).

   Och det där med ridskolan är verkligen lite ångest här hemma för tillfället…

 2. Du har ju hunnit massor! Känn dig lite nöjd vet jag. 🙂
  Angående ridskola så har jag varit i ungefär samma sits. Har en mycket intresserad dotter som tjatat hål i huvudet på oss och förra hösten gav vi vika och skrev in henne på en ridskola. Första terminen var det rätt mycket engagemang från oss föräldrar. Fick hjälpa till att sadla och tränsa (och jag är jätterädd för hästar!) och även gå bredvid och leda hästen. Andra terminen fixade barnen det själva så det enda jag behövde tänka på var att klä mig ordentligt varmt för att kunna sitta och titta på i ett iskallt ridhus. Nu på fredag drar tredje terminen igång och det är bara att inse att det här hästintresset som jag nog trodde skulle dö ut efter ett litet tag bara vuxit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.