Baby steps för att loose baby weight

Emma undrade om jag kunde skriva mer om hur jag planerar att lägga upp träning och kost nu när jag siktar på viktminskning. Träningen har jag redan skrivit en del om, under kategorin ”Post Baby Shape Up” finns allt samlat.

När det gäller viktminskning ska ni först och främst veta några saker om mig:

 • Jag går inte ner i vikt superlätt. De där med gravidkilon som rinner av en? Nope. Om jag ligger på ett humant energiunderskott så kan jag dock räkna med en stadig nedgång på cirka halvkilot i veckan. Sakta men säkert.
 • Jag kan inte hantera förbud. Säg att jag inte får äta en viss grej och jag kommer leva på just den grejen i några veckor.
 • Jag vill kunna äta allt.
 • Jag är en hungrig typ som behöver mat regelbundet annars blir det världskrig.

Just nu tar jag det lite stegvis. Baby steps. Redan för två veckor sedan la jag om några vanor. Drog bort den där extra frukostmackan och la till ett ägg istället. Förbjöd inte chips och godis pga se ovan men sa till mig själv att det är väldigt onödigt att äta för mycket sådant. Såg till att äta lite mer regelbundet och inte missa mellanmålen. De förändringarna har resulterat i ett litet minus på vågen redan.

Nu fortsätter jag på samma väg. Jag äter bra, näringsrik och vanlig mat (samma som övriga familjen). Fem mål om dagen (fler om jag behöver). Tänker på att äta protein vid varje måltid och att få i mig ordentliga mängder frukt och grönt. That´s it. Jag undviker (förbjuder inte…) fika, chips och godis men har några måltider per vecka där jag kan lägga till sådant. Bjudsituationer till exempel. Mycket trevligt att få en god dessert efter en god middag med ett gott glas vin. Men jag behöver inte chipsmysa varenda kväll framför Orange is the New Black.

Så länge denna approach ger minus på vågen så fortsätter jag så. Och om jag inte kommer längre så är det dags för nästa steg, att registrera maten för att verkligen hålla koll på mängden energi. Och om det inte ger lagom med resultat så kanske jag inför fler förändringar – som att dra ner mängden kolhydrater lite eller utforska IIFYM lite mer ordentligt. Men bara kanske. Jag kan bli lite för kontrollfreakig med sådant.

Detta kommer ta mig i mål till april ungefär. När Liten blir ett år. Och denna tiden, precis som åren innan jag blev gravid och åren som ligger framför oss, kommer innehålla allt. Chips och gräddsåser och keso och vin och smoothies och stödägg och chokladbollar och hälsobollar och pizza och sallad och allt du kan tänka dig i en härlig balans. That´s how I roll!

 

 

9 reaktioner på ”Baby steps för att loose baby weight

 1. Hej sista! Här rasar inga kilon av heller. Och vet du, det blir hållbart då. Oftast. En långsiktig plan som funkar för det mesta. Små steg är bra. Ett halv kilo i veckan går då INTE att klaga på.

  Jag håller på att hitta mitt sätt nu när jag är tillbaka på jobbet i verkligheten. Kan ju inte träna förmiddag som jag alltid gjort innan. Kan inte PW och yoga och styrketräna samma dag. Färre en kvalitativa pass. Det har kanske inte varit min styrka sista året. Ibland mer – få det gjort. Få mycket gjort. Men visst, jag har tappat kilo och är i betydligt bättre form än för ett år sedan, men har ju en bit kvar.

  Jag följer dig! Som alltid. 🙂

  • Och jag följer dig!

   Det blir ju en annan vardag med jobb förstås. Också enklare med vissa rutiner! Och hållbart är the way to go helt klart. Tänk bara på var du är idag jämfört med ett år sedan. Ser fram emot detsamma för mig!

 2. Låter toppen tycker jag! Heja dig!
  Jag kan inte heller förbjuda, eller hålla stenkoll på kalorier/makron för jag går bananas redan efter någon dag. Ortorektikern i mig som kommer fram, och den är jag inte så förtjust i.

  • Nej ortorektikern vill vi inte ha besök av! Märker att balans funkar så länge jag är i balans , så att säga. När sömnen blir lidande så förlorar jag lätt balansen…

 3. Det låter som en bra plan 🙂 Ska bli roligt att följa dig, har ju samma mål så jag älskar att kika in här. Mina problem är mängden mat, att jag äter för mycket gottis samt att jag är lat med träningen. Det jag däremot är duktig på är att laga allt från grunden på bra råvaror, äta mycket vegetariskt, juica varje dag, sova och vila tillräckligt, yoga och undvika för mycket sött (ink sötningsmedel). Nu är det dags att lägga till fler bra vanor! Pepp 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.