Good bye July

image

Juli är slut. Några få timmar och sen är det augusti. Och trots att jag inte gått i skola sedan Hedenhös och inte ska byta föräldrajobb mot kontorsjobb än på några månader så andas augusti nystart. Inte så att sommaren är slut, det är bara liksom pre-höst-suget som börjar kännas.

Juli har varit härlig på många sätt och miserabel på andra. Och en hel del någonstans mittemellan, sådant är väl livet. Vi hade härliga veckor på Holmen, med båtutflykter, sol och bad (för barnens del ty deras kroppar är icke temperaturkänsliga). Jag sommartränade på nästan samma sätt som jag brukar sommarträna. Ute, med en hel del snabba och enkla cirkelpass. Lite löpning, en del (modifierad) crossfit. På det viset levererade juli mer än jag kunde drömma om! Jag testade som sagt lite löpning och jag hoppade lite blandade småhopp här och där men insåg att dylika aktiviteter får vänta ett bra tag till, det är inte värt det onda efteråt.

Juli var också en hormonell orkan. Med facit i hand så lossade jag både ägg och fick mens. Har också slutat amma. Barnafadern och vår avkomma hade säkerligen uppskattat en förvarning men är å andra sidan nu glada för att det fanns en någorlunda rationell förklaring till BeataRagata.

Mina leder är det inget vidare med. Tyckte att jag mådde bättre ett tag, sedan fick jag ett nytt skov. Det tar tid att vänja sig vid det här nygamla. Jag vill ju inte vänja mig. Och jag börjar redan oroa mig för hur jag ska lösa träningen när jag börjar jobba igen ifall jag inte kan morgonträna… Men, jag ska inte oroa mig för morgondagens problem. Jag kan ju börja med att lösa pusslet med att barnen är lediga några veckor till men Barnafadern börjar jobba…

Augusti kommer (om mitt pusslande går bra) till viss del tillbringas i gymmet där jag med hjälp av diverse vikter (yay!) lugnt och metodiskt kommer bygga upp min styrka igen. Detta varvas säkerligen med hemmapass pga smidigt. En del med intervalltänk, andra med lagomt flås. Yoga som smörjande vardagsmotion och yogapass som utmanar mig fysiskt kompletterar upplägget. Står och går gör jag mycket som hemmachef/livegen så det behöver jag inte planera in. Och, om lyckan står mig bi och mammamagen håller så är augusti månaden som jag återupptar bekantskapen med mina älskade kettlebells!

Så tänker jag nu. Och sen tänker jag Stronger Curves men det är nästa kapitel!

3 reaktioner på ”Good bye July

  1. Sicket skit att mensen kom och hormonerna svallar och ragatan kom fram. Men nu vet du varför. Och kan hantera och planera utifrån det. Hej då amning underlättar ju din kom-i-form-plan! Och härligt att du kunnat träna mer än du trott.

    Hoppas att veckorna till skolstart blir hyfsad. Lugn är väl att önska för mycket.

    Själv har jag gått in mycket i mig själv just nu och alla tankar är på jobbet. Läskigt. Spännande. Nytt. Tacksam att maken är f-ledig så jag inte behöver rådda två jobb.

    Älskar hösten men just nu delade känslor inför den. Sommaren lämnade ju en del att önska.

    • Tänker på dig idag, första dagen ju! Hoppas på lång rapport när du hinner! Det kommer bli en rolig och utmanande höst för dig . Spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.